איכות הזרע אצל גברים נפגעת עקב שימוש בסבונים
ספירת | השבחת | פוריות
ההנחייה הראשונה והשנויה במחלוקת בבית הבריאות וכך גם השיעור האמוצינאלי ביותר בתכנית הלימודים, הם אלו אשר מספרים את ההיסטוריה והסיפור המלא אודות השימוש בסבונים ותכשירים אנטי בקטריאליים בחיי היום יום.
מדען, רופא וחוקרים עצמאיים מגלים תוך זמן קצר את הקשר בין תעשיית התמרוקים והקוסמטיקה ובין התחלואה המתגברת אצל מטופליהם וקרוביהם. השימוש המובן מאליו בתכשירים אלו הינו אחד מהשיעורים הכאובים, אך המעוררים ביותר עבור התרבות שבה אנו חיים.
בני אדם מתעוררים מדי בוקר ומצחצחים שיניים, מקרצפים את גופם בזמן הרחצה, לאחרלפני האוכל, לאחר עבודת אדמה ומגע עם ילדיהם ומשפחתם. כל קרצוף זוכה לשינוי הרכב החיידקים שעל עורם וכפי שיוצג במאמר שלפניכם, גם את הרכב החיידיקים ותפקודם התקין והנאות של התאים והרקמות הבריאים.
השאלה הצפויה אשר תהרהרו בה בסיום הקריאה הינה: אם כך, במה אוכל להשתמש בכדי לשטוף ולנקות את הידיים ואת הגוף ?
ובמקום לענות ישירות לשאלתכם אשלח אתכם בכדי להרהר בשאלה: מה מלוכלך בי שאותו אני מנסה לקרצף ולהסיר ממני ? לאחר שתנסחו את תשובתכם ותשלחו אותה כתגובה למאמר, תוכלו לזכות ולהגיע אל התשובה הנכונה והמדויקת ביותר עבורכם, בעצמכם.
מטרת המחקר
הערכת הקשר בין חשיפה סביבתית לפרבנים (Parabens) והשפעתם על איכות הזרע, הפוריות והמערכת ההורמונאלית אצל גברים (מה לדעתכם היתה, עודנה ותתגלה בעתיד השפעתם של חומרים אלו על המין הנשי העושה בהם שימוש שאף גבוה מגברים ? האם אתן, נשים יקרות, תחכו עד לפרסום המחקר הבא בעוד 5 שנים בכדי להתחיל רק אז לטפח ולשמור על הפוריות והיציבות ההורמונאלית שלכן ?).
פרבנים הם חומרים משמרים המצויים בשימוש נרחב בתכשירים קוסמטיים, תרופות, סבונים, קרם לחות והגנה משיזוף, שמפו ומרכך לשיעור, תכשירי גילוח, ואיפור, משחות שיניים, תוספי מזון (E214-E219).
כימיקלים אלו בעלי עלות הייצור הנמוכה ביותר ביחס ליעילותם הגבוהה במיוחד כקוטלי חיידקים ופטריות.
בלעדיהם הקרם או התרופה יירקבו תוך מספר שעותימים.
הנפוצים מביניהם הינם: Methylparaben,Propylparaben ו-Butylparaben. בד”כ משתמשים במספר פרבנים יחדיו להגברת היעילות.
חלק מהפרבנים אסורים לשימוש בתכשירים קוסמטיים ע”י האיחוד האירופי, אך מנהל המזון והתרופות האמריקאי ומשרד הבריאות בישראל לא הגבילו את השימוש במרכיבים אלו.
מתווה המחקר
315 גברים נבדקו במרפאת פוריות בפולין ונלקחו מהם דגימות שתן, דם, רוק וזרע שריכוזו היה תקין (15-300 mln/mL).
נעשתה אנליזה לריכוז של 5 סוגי פרבנים בלבד ! (5 בלבד מתוך עשרות אחרים שאינם נבדקו).
תוצאות המחקר
אצל כל הגברים נמצאו פרבנים. ככל שריכוזם היה גבוה יותר בדגימות השתן כך נמצאו גם
תאי זרע מרובים יותר בעלי מורפולוגיה חריגה, נזק לדנ”א בתאי זרע, ירידה בתנועתיות וברמת הטסטוסטרון בדם.
ככל שרמת הפרבן Butylparaben היתה גבוהה יותר, כך נצפתה השפעה שלילית על תאי הזרע בעלי גודל וצורה חריגים, כמו גם ירידה בתנועתיות הזרע.
ככל שרמת הפרבן Ethylparaben היתה גבוהה יותר, כך נצפו שינויים בגודל וצורה חריגים של תאי זרע.
מסקנות
החוקרים מציינים כי מנגנון הפעולה של תרכובות אלו אינו ידוע.
הם מדגישים כי גם מוצרים בהם לפי התווית אין פרבנים, אינם בהכרח בטוחים לשימוש.
מאמר והצגת המחקר שלפניכם הינו רק קצה הקרחון או חשיפה נקודתית להשפעות המזיקות שיש לחומרים משמרים ואנטי-בקטריאליים על הפוריות, הבריאות, השגשוג ושמחת החיים של כולנו, כתרבות וכיחידים.
אני יותר ממאמין שידע ותבונה הינם שילוב הכרחי לשינוי התרבות, אורחות החיים והמפגש האנושי הכנה והמבריא בין אנשים. ידע לכשעצמו אינו מספיק ובכדי להפנים ולהבינו יש גם צורך בתבונה ויכולת להרגיש את המסרים אשר כתובים בשפה שאינה במלים ובין המלים עצמן.
מקור
Urinary Concentrations of Parabens and Serum Hormone Levels, Semen
Quality Parameters, and Sperm DNA Damage
פורסם בכתב העת
Journal of Occupational and Environmental Medicine
https://insights.ovid.com/crossref?an=00043764-900000000-98881
לעיון והורדת המחקר המלא לחצו כאן