זמן הכנה מקדימה 12 שעות זמן הכנה 45 דקות מנות 1-3 קעריות
מרכיבים
1 כוס שיבולת שועל (לאחר בישול יוצא 3 כוסות, כוס מבושלת למנה)
120 גרם תמרים (40 גרם למנה)
3/4 כפות קינמון (¼ כף למנה)
הכנה
משרים את שיבולת השועל בקערה עם 3 כוסות מים למשך 12 שעות.
מסננים את שיבולת השועל
מבשלים בסיר עם 3 כוסות מים על אש גבוהה עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 40 דקות.
מסננים את המים ומעבירים לכלי קיבול לשמירה במקרר. את שיבולת השועל ניתן לשמור במקרר כשבוע.
טוחנים בבלנדר או בלנדר מוט את שיבולת השועל המבושלת, התמרים והקינמון ביחד עם 450 מ"ל מים (או 150 מ"ל אם מכינים רק מנה בודדת – כמויות למנה בסוגריים).
טיפים
ניתן לבשל את שיבולת השועל בסיר לחץ באופן הבא:
לאחר ההשרייה מסננים ועבירים לסיר לחץ עם 3 כוסות מים.
מפעילים תוכנית של Pressure Cook למשך 15 דקות.
רעיונות מומלצים לתוספות לדייסה בשלב הטחינה: גרידת לימון, ג'ינג'ר טרי, גרידת תפוז, שומשום, אבקת חרובים, תפוח, אגס, רימון.
את שיבולת השועל ניתן לשמור במקרר כשבוע.
כדי להגיש מנת דייסה חמה משיבולת שועל מבושלת ששמרנו במקרר, אפשר לטחון בבלנדר עם מים רותחים – שימו לב אם הבלנדר שלכם מאפשר טחינה של נוזלים חמים!
אפשר לאכול את שיבולת השועל לא טחונה.
בתיאבון ולבריאות!
נופש בריאות - חוויה בתנאים אידיאליים לריפוי
תזונה בריאה, תנועה ורוח חיים יוצרים שינוי בריאותי מהיר. חוויה מיוחדת, באווירה מרגיעה המאפשרת תהליכי ניקוי והתחדשות פיזיים ונפשיים.