אלירן דה-מאיו » דף הבית > רפואה טבעית >
כדי לקרוא את המידע שלפניכם, אמליץ להתחיל בראש פתוח, אחרת עדיף שתעצרו כאן.
במשך מספר שנים אינטנסיביות חוקרי מוח מנסים ללמוד כיצד חיידקי מעיים משפיעים על מצב הרוח, רמת הסרוטונין ותפקודיו השונים של המוח.
בזמן שרוב האנשים חיים בפחד מוות מפני חיידקים ווירוסים, ראו את העלייה הגדולה אי-פעם בהיסטוריה במכירות של חומרי חיטוי בשנה האחרונה. עוד קודם להתוודעותנו לנגיפי קורונה, מרבית האנשים השתמשו ביותר מ-10 חומרי חיטוי שונים עד לשעת השקיעה. רוב האנשים מעולם לא עצרו לשאול את עצמם האם יש אפשרות שחומרי חיטוי אלו עלולים לפגוע יותר מאשר שהם אמורים להגן ולמנוע זיהומים בלתי רצויים.
בחזרה למוח, כול אדם בגיל 40 מתחיל להרגיש את השינויים הקלים ובגילאי 50 ו-60 מרבית האנשים כבר מתחילים להרגיש בהזדקנות ההולכת וגוברת של המוח. הזדקנות זו ניתנת להאטה ואף לעצירה בגילאים אלו עד גילאים מבוגרים יותר, אך עקב אורח החיים היושבני, התזונה עתירת האנרגיה ומועטת נוגדי החמצון, רוב המוחות האנושיים מזדקנים מוקדם ומהר מדי. חוקרים מנסים למצוא נוסחאות ופטנטים להאטת התהליך בכל דרך אפשרית, עד-כה ללא הצלחה ראויה לציון.
במחקר על העכברים בדקו את ההשפעה של ההתחדשות המוחית בהתמודדות ‘צעירה’ וטובה יותר ליציאה ממבוכים. כדי לעשות זאת עכברים נדרשים לגלות יכולת התמצאות במרחב, לזכור את המבוך ולמצוא לבסוף את הדרך לצאת ממנו. עכברים עם מוח מזדקן מתקשים יותר לעשות זאת מאשר עכברים צעירים. במחקר הנוכחי השתפרה משמעותית יכולת העכברים לצאת מהמבוך לאחר שהושתלו אצלם חיידקי מעיים מעכברים צעירים.
הישארו מעודכנים עם התכנים החדשים שלנו – הרשמו לקבלת עדכונים