תוכלו לפנות אלינו בכל נושא!
אנחנו כאן בשבילכם! השאירו פרטים לייעוץ אישי ובדיקת התאמה לתוכניות הבריאות שלנו
אלירן דה-מאיו » דף הבית > חרדה | חברתית | התקף | תסמינים | טיפול | טבעי | הפרעה | כדורים | תרופה
חרדה היא תופעה הפוגעת באיכות החיים והבריאות של אנשים רבים בישראל ובעולם ומסיבה זו יצרנו מרכז בריאות ייחודי לטיפול טבעי בחרדה. אחת הסיבות המרכזיות לחרדות נובעת משינויים כימיים במוח אשר ניתנים לטיפול באופן טבעי לגמרי עם אחוזי הצלחה גבוהים ונטולי השלכות ארוכות טווח של שימוש בתרופות או חומרים כימיים היוצרים תלות והתמכרות. בבית הבריאות אנו מציעים טיפולים טבעיים להפרעת חרדה המאפשרים להשיב את האיזון הכימי במוח ולשמר זאת לאורך זמן.
לשמחתנו הרבה הטיפול התומך בבית הבריאות מאפשר לאלפי צעירים ומבוגרים המגיעים אלינו לשפר את הבריאות הנפשית וללמוד את המיומנויות והכלים לשמירה באופן עצמאי על התוצאות.
בבית הבריאות נעניק שפע של ידע וכלים מבוססי ניסיון ומחקרים. כלים אלו כוללים התאמה תזונתית אישית, פעילות גופנית בהתאמה למצב הבריאותי והעדפותיו האישיות של המתמודד עם הפרעת החרדה, שיפור איכות השינה, וויסות השעון הביולוגי, וויסות רגשות וכלים להתמודדות עם התקפי חרדה בזמן אמת.
אנו מזמינים כל אדם שמתמודד עם הפרעות חרדה קלות או חמורות להיעזר בנו כמסגרת מנוסה ואחראית לטיפול ומניעה באופן הטבעי ביותר בישראל. אנו מציעים תרופה טבעית לחרדה הכוללת טיפולים רגשיים ופיסיים משתלבים ויעילים.
חרדה לובשת צורות רבות אך בדרך כלל מאופיינת על-פי מידת החומרה, תדירות ומאפיינים נוספים. קיימים סיווגים רבים להפרעות חרדה כללית, חברתית, חרדת נטישה, חרדת מבחנים, חרדת טיסה, חרדת בריאות, נהיגה, קלסטרופוביה ועוד..
הפרעת חרדה כללית: מאופיינת בדאגה וחרדה מוגזמת לגבי היבטים שונים של החיים, כמו עבודה, מערכות יחסים, בריאות או מצבים יומיומיים. אנשים עם הפרעת חרדה כללית ימצאו לעתים קרובות קושי רב לשלוט בדאגה שלהם. לרוב החרדה תלווה בתסמינים גופניים כמו אי שקט, עייפות, מתח שרירים, קשיי ריכוז ועצבנות. הדאגה והחרדה יתמשכו ויפריעו בתפקוד היומיומי בדרך כלל.
הפרעת חרדה: כוללת התקפי חרדה חוזרים ובלתי צפויים, גלים עזים של פחד או אי נוחות המגיעים לשיא תוך דקות. התקפים אלו ילוו לרוב בתסמינים גופניים כמו דופק מואץ, כאבים בחזה, קוצר נשימה, סחרחורת, רעד ותחושת אבדון מתקרב. אנשים עם הפרעת חרדה מפתחים לעתים קרובות פחד מהתקפים עתידיים והימנעות ממצבים או מקומות שנקשרים במוחם כטריגר.
הפרעת חרדה חברתית: מאופיינת בפחד וחרדה עזים ממצבים חברתיים. אנשים עם הפרעה זו מצויים בפחד מתמשך מלהיות בקרבת אנשים. הם בדרך כלל ירגישו נבוכים, מושפלים או נשפטים לרעה על ידי אחרים. הפחד הזה כמו בהפרעת חרדה, מוביל להימנעות, אך הפעם ממצבים ספציפיים כמו מצבים חברתיים, דיבור בפני קהל, מפגש עם אנשים חדשים או השתתפות במפגשים חברתיים. הסמקה, הזעה, רעד ודפיקות לב מואצות הם חלק מהתסמינים המזוהים עם מי שחווה חרדה חברתית.
פוביות ספציפיות: פוביות ספציפיות כרוכות בפחד עז ולא רציונלי מחפצים, מצבים או פעילויות ספציפיים. פוביות נפוצות כוללות פחד גבהים, עכבישים, וחללים סגורים.
דאגה מוגזמת: תחושת אי שקט או על קצה חוט רוב הזמן, עם תחושת אי נוחות או אבדון מתקרב.
אי שקט ועצבנות: קושי להישאר רגועים, מגיעים ל”קצה” בקלות ומתקשים להרגיע את עצמם.
הפרעות שינה: קושי להירדם, לא רגועים בשינה עצמה, סיוטים או הזעות לילה גם יכולים להיות חלק משמעותי מהפרעות אלו.
קשיי ריכוז: קושי להתמקד במשימות, ריקנות מוחית.
תסמינים גופניים: חרדה יכולה לעתים קרובות להתבטא באופן הפיזי. מה שמוביל לתסמינים עם ביטויים פיזיים שבעיקרם נוכחים התקפי החרדה אינטנסיביים ופתאומיים הכוללים קצב לב מוגבר, לחץ בחזה, קוצר נשימה, סחרחורת, רעד, הזעה, מתח שרירים, כאבי ראש או בעיות במערכת העיכול כמו כאבי בטן או בחילות.
הימנעות: נוצר הרגל של הימנעות ממצבים או מקומות המעוררים התקפי חרדה, המובילים לבידול חברתי ולהפרעה ביומיום.
דפוסי חשיבה שליליים: מחשבות שליליות מתמשכות, דאגה מוגזמת לגבי העתיד, חשיבה פסימית מאוד או ציפייה לתוצאה הגרועה ביותר במצבים שונים.
שינויים בתיאבון: המובילים לאכילת יתר או לאיבוד משקל.
מתח וכאבי שרירים: תחושות נוקשות במהלך החרדה שמגבירות את חוסר האונים ותחושת האבדון.
הגורמים לחרדה מורכבים ומשתנים מאדם לאדם, אבל בעיקרן עומד שילוב של גורמים גנטיים, ביולוגיים, סביבתיים ופסיכולוגיים המובילים להתפתחות הפרעות חרדה.
גורמים ביולוגיים: חוסר איזון מסוים במוליכים עצביים במוח כמו סרוטונין, נוראדרנלין ודופמין המשפיעים באופן ישיר ועקיף על מצב הרוח, שמחת החיים, פחד, עצבות ורגשות אחרים.
גנטיקה: ישנן עדויות חלשות המצביעות על כך שחרדה שכיחה במשפחות, מה שעשוי להצביע על מרכיב גנטי קל.
טראומות עבר: התעללות, אובדן, קשיים כלכליים, שינוי משמעותי בחיים, מתח כרוני, בעיות מתמשכות במערכות יחסים ועוד..
מבנה אישיות: הערכה עצמית נמוכה, ביקורתיות עצמית גבוהה, השקפה פסימית, פרפקציוניזם, תכונות ריצוי, ביישנות וכו’.
מצב רפואי: כאבים ומחלות כרוניות, חוסר איזון הורמונלי ובעיות בבלוטת התריס.
שימוש בסמים ובאלכוהול: עשויים להחמיר מצבי חרדה קלים יותר להפרעות תפקודיות במוח ובאיברים נוספים שאחראים לוויסות הדחק שבגוף.
תרופות: סוגים מסוימים של קורטיקוסטרואידים וחוסמי בטא (שני סוגים שונים של תרופות הנמצאות בשימוש נפוץ ברפואה למטרות שונות), נקשרו עם סיכון מוגבר לחרדה כתופעת לוואי.
מבחנים קוגניטיביים ומנטליים: שאלון מקובל הכולל סולם בו מעריכים את תסמיני החרדה וקובעים את מידת הפרעת החרדה. בדיקות אלו מיועדות לביצוע על ידי אנשי מקצוע מיומנים.
בדיקה גופנית: ניתן לערוך בדיקה גופנית כללית כדי לשלול כל מצב רפואי בסיסי שיכול לתרום לתסמינים. בדיקה זו כוללת בדרך כלל בדיקת סימנים חיוניים, בדיקת חריגות גופניות והערכת הבריאות הכללית. הערכה מקצועית חיונית מכיוון שמצבים רפואיים אחרים יכולים להציג תסמינים הדומים לחרדה.
בדיקות מעבדה: כדי לשלול סיבות רפואיות פוטנציאליות לתסמינים או לבדוק חוסר איזון הורמונלי. בדיקות אלו יכולות לסייע בזיהוי מצבים כמו הפרעות בבלוטת התריס או מחסור בוויטמין, שלעיתים יכולים לתרום לתסמיני חרדה.
ראיון אבחוני: הערכת הסימפטומים ואיסוף מידע מפורט על ההיסטוריה האישית והמשפחתית של המתראיין על ידי שיחה אישית ומעמיקה הכוללת בין השאר שאלונים. הבדיקה בדרך כלל תעשה על ידי גורם מקצוע.
שאלוני דיווח עצמי: שאלונים סטנדרטיים שונים, מדדי דיווח עצמי אלו מסייעים להעריך את נוכחותם וחומרת התסמינים.
הערכות פסיכולוגיות: הערכות פסיכולוגיות הכוללות מבחנים פסיכולוגיים, עשויות לשמש כדי להעריך היבטים ספציפיים של בריאות הנפש, תפקוד קוגניטיבי, תכונות אישיות ורגש. הערכות מספקות תובנות לגבי הפרופיל הפסיכולוגי של האדם ומאפשרות התאמת טיפול.
התקף חרדה הוא התקף אינטנסיבי של פחד או אי נוחות המתעוררים בפתאומיות ומגיעים לשיא תוך דקות. התקפים אלו מאופיינים בדרך כלל ברגשות כמו פחד עז, תחושת אבדון מתקרב, חוסר שליטה, ניתוק מהגוף או מהמציאות ומהסביבה שיבואו לידי ביטוי על ידי תסמינים גופניים נפוצים כמו דופק מהיר או דפיקות לב, כאבים או לחץ בחזה, קוצר נשימה או תחושת מחנק, רעד או רעד, הזעה, סחרחורת, גלי חום או קור, בחילות או אי נוחות בבטן.
התקפי חרדה יכולים להתרחש באופן בלתי צפוי, ללא כל טריגר שניתן לזהות, או שהם יכולים להיות מופעלים על ידי מצבים ספציפיים, כמו מקומות צפופים, נהיגה או תרחישים אחרים מעוררי חרדה.
התקפי חרדה מקושרים בדרך כלל להפרעת חרדה, סוג חרדה המאופיינת בהתקפים חוזרים ונשנים ודאגה מתמשכת לחווית התקפים נוספים. עם זאת, התקפי חרדה יכולים להופיע גם בהפרעות חרדה אחרות, כגון הפרעת חרדה חברתית, הפרעת חרדה כללית או הפרעת דחק פוסט טראומטית.
טיפול רפואי בחרדה כולל שילוב של טיפול פסיכיאטרי ותרופתי המבוסס על ניסוי וטעייה והתנסות בתרופות שונות עד שמצליחים להשיג איזון כימי במוח. לטיפול זה השלכות שליליות רבות בטווח הארוך על הגוף והנפש, אך הוא לעתים קרובות מספר הקלה מהירה ויעילה במצבי נפש מורכבים ושליליים. כדורים כמו קלונקס, ואליום, דיאז, קסנס ועוד מגוון נרשמים למי שמטופל בצורה תרופתית. בבית הבריאות אנו מציעים דרכים שונות להיגמל מטיפולים אלו או המנעות מהתחלתם טרם שאלו מתקבעים וקשה יותר להיגמל מהם.
פעילות גופנית סדירה: הוכחה כבעלת השפעות חיוביות על מצב הרוח ועל בריאות הנפש. עיסוק בספורט, תרגילים אירוביים, יוגה או הליכה, גורמים לשחרור הורמונים במוח, העוזרים בהפחתת מתח ושיפור הרווחה הכללית.
אורח חיים בריא: בעל השפעה מרכזית על הבריאות הנפשית. בתוך זה נכלל שמירה על תזונה מאוזנת ועשירה בחומרים מזינים, שינה מספקת והימנעות משימוש מופרז באלכוהול או בסמים.
פסיכותרפיה: כוללת טיפול קוגניטיבי התנהגותי, מסייעת לאנשים לפתח אסטרטגיות התמודדות ולשנות דפוסי חשיבה שליליים.
מיינדפולנס ומדיטציה: תרגול אלו גורם לאנשים להיות ממוקדים יותר בהווה, מוריד את תדירות הדאגות והפחדים המאפיינים חרדה ועוזרים מאוד בהרגעה עצמית. טיפול קוגנטיבי מבוסס מיינדפולנס הראה מחקרית יעילות בהפחתת סימפטומים של חרדה.
טכניקות הרפיה: תרגילי נשימה עמוקה, הרפיית שרירים או דמיון מודרך, מסייעים בהרפיה של הגוף והפחתת המתח. יש מגוון אפשרויות בהן אפשר להתחיל בקצב שלכם, כמו אפליקציות, סרטוני יוטיוב או פודקאסטים וכמובן בעזרת מטפל.
תמיכה חברתית: שמירה על קשרים חברתיים וחיפוש תמיכה מחברים, משפחה או קבוצות תמיכה יוכלו לעזור לכם להרגיש פחות בודדים, על ידי בחירת האנשים הנכונים לידכם תוכלו להפחית משמעותית תחושות של בדידות וחוסר שייכות.
צמחי מרפא: מגוון של צמחים הוכחו לאורך השנים כמועילים להגברת תחושת רוגע והפחתת מתח ולחץ שחווים בעת חרדה. לדוגמא: היפריקום, שמן לבנדר וחומצות שומן אומגה 3 נמצאו כבעלי השפעות מייצבות למצב הרוח.
בבית הבריאות אנו משתמשים במספר דרכים לטיפול המותאמות אישית לכל מטופל. מדיטציה היא כלי שימושי ביותר להפחתת חרדה. איך מדיטציה עובדת ומדוע היא נחשבת למרגיעה?
תגובת הרפיה: מדיטציה מביאה לתגובת הרפיה, מצב זה נוגד את תגובת הלחץ של הגוף. על ידי עיסוק בנשימה ממוקדת והרגעת הנפש, מדיטציה מפעילה את מערכת העצבים הפאראסימפתטית, ומפחיתה תסמיני חרדה.
מיינדפולנס ומודעות: תרגול זה מטפח מודעות ועוזר בהתבוננות במחשבות ורגשות מבלי להיות מוצפים מהם. על ידי פיתוח מודעות מודעת זו, ניתן לקבל פרספקטיבה חדשה על החרדה.
הפחתת מתח: מתח כרוני קשור קשר הדוק לחרדה. תרגול מדיטציה קבוע הוכח כמפחית את התגובה הפיזיולוגית של הגוף ללחץ, כולל הורדת קצב הלב, לחץ הדם ורמות הורמוני הלחץ כמו קורטיזול.
מבנה קוגניטיבי מחדש: חרדה כרוכה לרוב בדפוסי חשיבה חוזרים ושליליים המנציחים דאגה ופחד. מדיטציה עוזרת לאנשים להיות מודעים יותר לדפוסי חשיבה שליליים אלו ולפתח גמישות קוגניטיבית. על ידי התבוננות במחשבות במהלך מדיטציה, נוכל ללמוד להתנתק מחשיבה חרדה, לערער על אמונות שליליות ולנסח אותן מחדש בצורה חיובית ומאוזנת יותר.
תרגיל מדיטציה קצר: שבו או שיכבו בצורה נוחה, עצמו את עיניכם ונשמו 3 נשימות עמוקות, הכניסו מהאף והוציאו מהפה. לאחר מכן המשיכו בנשימה רגילה. נסו להתמקד בצבע שאתם ממש אוהבים, אפשר להניח מולכם דף עם הצבע הזה מראש או כל דימוי אחר שתוכלו להיזכר בו בעצימת העיניים.
כאשר מחשבה מגיעה אל ראשכם הבחינו שהגיעה, ונסו להחזיר את תשומת הלב בחזרה אל הצבע, וכך הלאה בכל פעם שמחשבה מגיעה. לאחר ששהיתם כמה דקות בתנוחה זו, פיקחו את עיניכם והמשיכו אל יומכם, חשוב תמיד לזכור שאין נכון או לא נכון או הצלחה מרובה או מועטה, אפשר לתרגל ובכל פעם לשים לב לשינוי קטן בתחושות או הרגשות המציפות אותכם לאחר מכן.
במהלך השהות בבית הבריאות נתמקד במתן תנאים אידיאליים לריפוי. דרך תזונה, פעילות גופנית, וויסות שעון ביולוגי, בדיקות יומיומיות וכניסה לשגרה בריאה ומאוזנת. הפעילויות בבית הבריאות נעשות מתוך רצון להפחית את העומס שיש עלינו בשגרה היומיומית בצורה משמעותית. כאשר אנו נותנים לגוף שלנו מרחב ריפוי פיזי וניקיון פנימי אנחנו מאפשרים ריפוי עמוק של המערכות הקשורות באופן ישיר ועקיף לחרדה שאנו חווים.
בבית הבריאות תקבלו תזונה אורגנית, טבעית וטבעונית עשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים וזרעים. מזונות צמחיים אלו הם בדרך כלל צפופים בחומרים מזינים, ומספקים מגוון רחב של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ופיטוכימיקלים.
אוסף המיקרואורגניזמים השוכנים במערכת העיכול, ממלא תפקיד מכריע בתפקוד מערכת החיסון והעצבים. תזונה עשירה בסיבים ממקורות צמחיים גורמת למיקרוביום מעיים מגוון ובריא המוביל בסופו של דבר לוויסות מערכת העצבים.
הפעילות והשהות בבית הבריאות מתקיימת בחורש ירוק עשיר וצפוף ובעל יתרונות מרובים לאיכות האוויר והאווירה הכללית. הפריחה והלבלוב העונתיים והמרעננים מוסיפים לתחושת החיבור והקרבה לטבע שידוע כמפחית התקפי חרדה. בבית הבריאות עושים שימוש בטבע המרהיב ויוצאים לטיולים ממושכים על-בסיס קבוע ויומימי כדי לחוות וליהנות ממנו באופן מיטבי.
הפרעות חרדה והתקפי חרדה מסוגים שונים וההתמודדות עמם בחיי היומיום יכולה להיות קשה ביותר מכל מבחינה שהיא. בבית הבריאות אנו מציעים טיפול רגשי עמוק וליווי אישי ויומיומי שיוכל ויאפשר מקום לריפוי עבור כל אחד המבקש זאת. יחד עם היכרות מעמיקה ושילוב של פעילות גופנית, מדיטציות, הרצאות מרתקות ובעיקר מנוחה מהשגרה אנחנו מאמינים שנוכל יחד לעזור לכל מי שירצה להתחיל במסע לריפוי.
הישארו מעודכנים עם התכנים החדשים שלנו – הרשמו לקבלת עדכונים
סקרנים לשמוע עוד על בית הבריאות? על התכניות והניסיון שאנו מציעים? האם תרצו לקבל עדכונים כשאנו מפרסמים תכנים חדשים?