אנחנו כאן בשבילכם! השאירו פרטים לייעוץ אישי ובדיקת התאמה לתוכניות הבריאות שלנו
אלירן דה-מאיו »
דף הבית > תזונה נכונה > כרוב כבוש | מותסס | פרוביוטי | ללא מלח
כרוב כבוש | מותסס | פרוביוטי | ללא מלח
כרוב כבוש | מותסס | ללא מלח
כרוב מותסס אורגני, ללא שימוש במלח ובאיכות בית הבריאות, מתובל או נקי, מאכל הבית המוגש באופן יומיומי לאורך כל ימות השנה כחלק מתזונה מבריאה, טעימה ומאוזנת. ירק מותסס מעוכל למחצה, עשיר באוכלוסיות של חיידקים פרוביוטיים מועילים, בטעם המוסיף ומשפר הנאה ושביעות רצון מכל ממרח, סלט ומטבל.
קטגוריה: ארוחת בוקר/צהריים/ערב
זמן הכנה ומס' מנות
זמן הכנה: 20 דקות (כשבועיים עד שהכרוב מוכן לאכילה)
מס’ מנות: 100 לפחות
מרכיבים
כרוב לבן או סגול
בקבוק מים מינרליים
אופן ההכנה
עיקור צנצנת – שופכים מים רותחים על צנצנת זכוכית נקיה.
מקלפים שני עלים חיצוניים של הכרוב, שוטפים אותם במים ושומרים בצד.
חותכים את הכרוב לחצי ואז חותכים את הליבה החוצה – לא נשתמש בה.
חותכים את הכרוב לפרוסות בעובי של כ- 2-3 ס”מ, ממלאים שכבה לתוך הצנצנת ודוחסים עם כף פלסטיק או עץ עד שהכרוב מתחיל להוציא מעט נוזלים. מוסיפים מים מינרליים עד אמצע השכבה ודוחסים עוד קצת (המים מקלים על הדחיסה של הכרוב).
ממלאים שכבת כרוב נוספת, דוחסים ומוסיפים עוד מעט מים וחוזר חלילה עד 2 ס”מ מפתח הצנצנת.
מכניסים את העלים של הכרוב שקילפנו בהתחלה לצנצנת כך שיחסמו חתיכות קטנות מלצוף אל שטח פני המים.
*הערה: שטח פני המים – שם יש מים ואוויר. אם חתיכות כרוב יצופו שם פטריות ויצורים נוספים שאנחנו לא מעוניינים בהם “יבואו לחגוג”, כדי שזה לא יקרה העלה הגדול יכוסה במים גם הוא. כך נשמור את כל הכרוב בסביבה אנאירובית – מתחת למים.
ממלאים את הצנצנת במים עד הפתח, סוגרים את הצנצנת ומניחים בקופסא או צלחת עמוקה – עושים זאת מהסיבה שבימים הראשונים יווצר לחץ בצנצנת ומים ישפכו החוצה.
לאחר כשבועיים פותחים את הצנצנת ומוציאים עם מזלג או מלקחיים את השכבה העליונה של העלים הגדולים וזורקים אותם.
מכניסים את הצנצנת למקרר. במקרר הכרוב ממשיך לתסוס לאט הרבה יותר. הכרוב המותסס נשמר בקירור כחצי שנה.
אופן ההגשה
סלט ירקות וירקות מאודים ובשילוב כל ממרח
תוספות ושדרוגים
כרוב הוא ירק של חורף, אבל אם בכל זאת מכינים כרוב מותסס בקיץ ייתכן שיהיה כבר מוכן תוך כמה ימים עד שבוע – אפשר לנסות טעום מהמים או מהכרוב עם מזלג נקיה, ולהמשיך את ההתססה אם הוא עוד לא מוכן.
אפשר לשתות מעט מהמים של הכרוב המותסס, המים מכילים חיידקים הטובים למערכת העיכול.
אם נשארים מים של כרוב המותסס אפשר להשתמש בהם להתססה של ירקות נוספים, כגון מלפפון, שומר, גזר, סלרי, סלק ועוד…
מניסוי שעשינו אפשר לוותר על פעולת הדחיסה. הטעמים יהיו עדי
נופש בריאות - חוויה בתנאים אידיאליים לריפוי
תזונה בריאה, תנועה ורוח חיים יוצרים שינוי בריאותי מהיר. חוויה מיוחדת, באווירה מרגיעה המאפשרת תהליכי ניקוי והתחדשות פיזיים ונפשיים.