פרק 1:
עקרונות הפסיכונוירואנדואימונולוגיה
מהן מחלות כרוניות והגורמים להן
שלבים בהתפתחות מחלות
פרק 2:
סקירת מחקרים
תרבות עתיקה ועכשווית
שפת הדנ”א
רעלת עצמית ואפיגנטיקה
פרק 3:
אבות המזון
ויטמינים מסיסי מים
ויטמינים מסיסי שומן
מינרלים [סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ, אשלגן, נתרן, סלניום].
פרק 4:
סקירת דיאטות [פליאו, צמחונות, טבעונות, טבעונאות]
עקרונות התזונה הנכונה
תזונה מוסרית
האזורים הכחולים
גנטיקה
תזונה ומחלות תורשתיות.
פרק 5:
פרמקולוגיה
תעשיית התרופות ומנגנוני ניקוי הכבד
תרופות ציטוטוקסיות לסרטן
תרופות נוגדות דיכאון
חרדה, קשב וריכוז
שאריות של תרופות במקורות המים.
פרק 6:
בדיקות, טיפולים וניתוחים מיותרים
הונאות הבריאות: מחלות חדשות וחיסונים
הונאות הבריאות: תעשיית המזון
פרק 7:
טבק ועישון, קנאביס
מוצרי חלב, בשר, דגים וביצים, תוצרי עישון וטיגון
פוליטיקה וכלכלה
משקאות ממריצים
פירות יבשים
ממתיקים מלאכותיים
פרק 8:
מים לשתייה, פלואוריד, חומרי הדברה במים, רחצה במים וכלור
קפה וקפאין
תה וקפאין
קקאו ותאוברמין
תגובת הילחם או ברח
אלכוהול
תחליפי חלב לתינוקות, חלב אם
פרק 9:
מקורות לזיהום האוויר בבית
מקורות לזיהום האוויר בחוץ
גורמים פיזיקליים
חומרי ניקיון, היגיינה וטיפוח
חומרי ניקוי טבעיים וצמחים מטהרי אוויר
פרק 10:
אור שמש ויטמין D: מקורות וגורמי סיכון למחסור
טיפולי אור מלאכותי
ערכים מומלצים בדם
השעון הביולוגי: מחזורים צירקדיים
פרק 11:
פעילות גופנית ותנועה – מרשם לבריאות
נשימה נכונה בעת פעילות משתנה
הארקה
פרק 12:
שינה והשעון הביולוגי
סוגי שינה
הפרעות שינה והשפעתן
היגיינת שינה
טיפול בהפרעות שינה
פרק 13:
חלבון וקטניות
חלבון מלא
השלכות מחסור בחלבון ודנטורציה
צריכה יומית מומלצת ומקורות תזונתיים של חלבון
איך מנביטים, תורת ההנבטה
הנבטת קטניות ודגנים
סויה ופיטואסטרוגנים
השפעת התזונה על ריח הגוף
פרק 14:
פחמימות
פוטוסינתזה
גלוקונאוגנזה וויסות הסוכר ע”י הלבלב
מנגנונים ומאפיינים של סוכרת נעורים ומבוגרים
מיתוסים לגבי סוכרת
פחמימות מלאות וריקות
מבנה ותכונות הדגן המלא
פחמימות למניעת מחלות
אינדקס גליקמי ועומס גליקמי
מלח וסרטן הקיבה
יתר-לחץ-דם וסוכרת
פרק 15:
אנזימים
מעכבי אנזימים ותרופות מעכבות
נבטים ויתרונות תזונתיים
ביוכימיה של תהליך ההנבטה
משפחת המצליבים
מחקרי נבטים
משפחת המצליבים
יוד ובלוטת התריס
פרק 16:
התערבות באורחות החיים – התרופה הטובה ביותר
רדיקלים חופשיים ונוגדי חמצון
סינרגיזם
פיטוכימיקלים
פרק 17:
שומנים
ביוכימיה למוח ולמערכת העצבים
עודף משקל והקשר האסטרוגני לסרטן
סוגי חומצות השומן
חילוף חומרים של שומנים
כולסטרול וסטטינים
אגוזים וגרעינים
סקירת אגוזים למאכל בישראל
סקירת זרעים
פרק 18:
דוגמא אישית ויחסי אמון בין המטפל למטופל
מערכת העיכול: ביוכימיה, תנועות ומבנה
חומציות ובסיסיות
עקרונות צירופי המזון
פרק 19:
לאכול חיידקים
פרוביוטיקה
פרויקט המיקרוביום האנושי
המלחמה בחיידקים
סוף עידן האנטיביוטיקה
בשביל מה אנחנו מחטאים ומשתמשים בסבון
ההקשר החיידקי ללידה
פרק 20:
תעשיית הפרוביוטיקה
אמנות התססת המזון
חומרי גלם והדרכה מעשית
התססה של אגוזים וגרעינים
חלב ויוגורט צמחי
חתימה חיידקית
פרק 21:
צום ככלי רוחני
מה אנו מנסים לנקות ומדוע
דה-טוקסיפיקציה – ביוכימיה
סוגי דיאטות ותזונת מיצים
צום רפואי ורוחני
היסטוריה ופילוסופיה
צום רפואי: ביוכימיה, משך מומלץ ותסמינים
צום רפואי: ריפוי ומניעת מחלות
פרק 22:
לב אסיר תודה הוא לב בריא
אכילה רגשית והפרעות אכילה
סיווג סמים, מנגנוני ההתמכרות וההתחדשות
אכילה רגשית – הפסיכולוגיה של האכילה
מניעת אכילה רגשית
פלסבו ותזונה רוחנית