אלירן דה-מאיו » דף הבית > חקלאות אורגנית >
בחוות הבריאות מצפה אלומות מציעים נופש בריא, סדנאות סוכרת, חדר מלח וניקוי רעלים באמצעות תזונה, נבטים ועשב חיטה.
בשנת 2005 הייתי לאחד מהמייסדים של חוות הבריאות טרם שנפתחה לקהל ולאחראי על גידול המזון, החנות האורגנית, גידול הנבטים ועשב החיטה, הרכש של המזון מחקלאים וספקים. בין היתר העברתי 4 סדנאות שבועיות אשר עסקו בתזונה נכונה ובריאה, תזונה מודעת ורוחנית, ליקוט צמחים וגידול נבטים.
במהלך השנים החליטו לוותר במצפה אלומות על העקרונות הבריאים ולהפוך לבית הארחה כללי עם דגש על Raw-Food ומילוי החדרים לתקופות זמן קצרות. שיטת מצפה אלומות לפי שיטתה של ד"ר אן ויגמור המבוססת על מזון חי – Raw-Food אינה הוכחה מדעית והתאימה למרבית המשתתפים. בשלב זה פרשתי והקמתי את בית הבריאות – מרכז לטיפול אישי ומעמיק. במרכז כ-16 חדרי אירוח בגליל העליון, הנמצא באקלים גבוה ונעים כל השנה, מה שמוסיף מאוד ליעילות ורווחת האורחים בתהליכי ריפוי והחלמה. מרכז זה טובל בירוק ופריחה צבעונית המוסיפים לאווירה.
בשונה מאלומות, התזונה במקום מותאמת אישית ומבוססת על עקרונות מדעיים ללא שימוש בעשב חיטה או עקרונות Raw-Food אשר מעולם לא הוכחו כמיטיבים בתהליכי ניקוי רעלים וריפוי מחלות.
בחוות הבריאות שבקיבוץ תובל מתכננים התרחבות למרכז בריאות חדשני המאפשר טיפול באלפי אנשים וכולל 100 חדרי אירוח לפי מחלקות שונות של מטופלים. במרכז בריאות זה תוקם מכללה ללימודים והכשרת מטפלים, משק אורגני לתפארת של 100 דונמים ועוד. בקיבוץ אלומות אין כרגע תכניות להתרחבות של מצפה אלומות בגודלה הנוכחי, זאת גם מפאת קשיים במילוי כמות החדרים הנוכחית. המחירים הגבוהים במצפה אלומות והתכנית ההמונית שאינה אישית גרמו במשך שנים לקשיים כלכליים, ביקוש נמוך ולקושי רב במילוי החדרים.
מוזמנים להכיר את בית הבריאות – חוות הבריאות המקצועית והמובילה בישראל לטיפול במקרי בריאות מורכבים, גמילה מהתמכרויות ושינוי הרגלים.
קראו משובים והמלצות ממאות אנשים לאורך השנים.
בשנים 2006-2009 גדלתי וגידלתי בחוות הבריאות מצפה אלומות את הגידולים והירקות הבאים עבור האורחים והחנות המקומית:
הישארו מעודכנים עם התכנים החדשים שלנו – הרשמו לקבלת עדכונים