אלירן דה-מאיו » דף הבית >
סרטן הקיבה, הידוע גם כסרטן הקיבה, הוא גידול ממאיר הנובע מהדופן הפנימית של הקיבה. זהו הסרטן החמישי בשכיחותו בעולם, עם מוערך של מיליון מקרים חדשים ו-783,000 מקרי מוות שדווחו בשנת 2020. סרטן הקיבה נפוץ יותר במדינות מתפתחות, שם הוא מהווה שיעור גבוה יותר ממקרי המוות הקשורים לסרטן.
ניתן לסווג את סרטן הקיבה לשני סוגים עיקריים בהתבסס על מיקום הגידול: סרטן פרוקסימלי וסרטן דיסטלי. סרטן פרוקסימלי מופיע בצומת בין הוושט לקיבה, בעוד סרטן דיסטלי מתפתח בחלקים אחרים של הקיבה. רוב מקרי סרטן הקיבה הם סרטן דיסטלי. סרטן הקיבה יכול להיות מסווג גם לפי ההיסטולוגיה שלו, המתייחסת להופעת תאי הגידול במיקרוסקופ. הסוגים ההיסטולוגיים השכיחים ביותר של סרטן הקיבה הם אדנוקרצינומה, המהווה כ-90% מהמקרים, ולימפומה, שפחות שכיחה.
הפתוגנזה של סרטן הקיבה מורכבת ואינה מובנת במלואה. מאמינים שזה כרוך בשילוב של גורמים גנטיים, סביבתיים ואורח חיים. דלקת כרונית של רירית הקיבה, הידועה בשם גסטריטיס, היא גורם סיכון משמעותי לסרטן הקיבה. דלקת קיבה עלולה להיגרם כתוצאה מזיהום בחיידק הליקובקטר פילורי, המצוי בקיבה של עד 50% מאוכלוסיית העולם. גורמי סיכון נוספים לסרטן הקיבה כוללים עישון, תזונה עשירה במלח ודלה בפירות וירקות ומוטציות גנטיות מסוימות.
גיל: הסיכון לסרטן הקיבה עולה עם הגיל, עם שיעורים הגבוהים ביותר שנראו אצל אנשים מעל גיל 65.
מגדר: גברים נוטים יותר לפתח סרטן קיבה מאשר נשים.
דיאטה: דיאטה עשירה במלח ודלה בפירות, ירקות וסיבים תזונתיים נקשרה לסיכון מוגבר לסרטן הקיבה.
זיהום בהליקובקטר פילורי: זיהום כרוני בהליקובקטר פילורי מגביר את הסיכון לסרטן הקיבה.
עישון: עישון סיגריות הוכח כמגביר את הסיכון לסרטן הקיבה.
וטציות גנטיות: מוטציות גנטיות מסוימות, כמו אלו בגנים CDH1 ו-MLH1, קשורות לסיכון מוגבר לסרטן הקיבה.
התסמינים של סרטן הקיבה יכולים להשתנות בהתאם למיקום ולשלב של הגידול. בשלבים המוקדמים, סרטן הקיבה עלול שלא לגרום לתסמינים כלשהם. כאשר הגידול גדל ומתפשט, תסמינים מסוימים עשויים לכלול סימנים לסרטן הקיבה.
כאבי בטן או אי נוחות, במיוחד בבטן העליונה או האמצעית
אובדן תיאבון או ירידה בלתי מוסברת במשקל
תחושת שובע לאחר אכילת כמויות קטנות של מזון
בחילות או הקאות, במיוחד לאחר ארוחות
דם בצואה או צואה שחורה וזפתית
הפרעות עיכול או צרבת שלא חולפת עם נוגדי חומצה
קושי בבליעה, במיוחד מזון מוצק
חולשה או עייפות
עור חיוור
נפיחות בבטן או נפיחות
שלשול או עצירות
צהבת (הצהבה של העור והעיניים)
בלוטות לימפה נפוחות
אֲנֶמִיָה
קוצר נשימה
כאב או אי נוחות בחזה
צפצופים
צרידות או שינויים בקול
ירידה בלתי מוסברת במשקל
עייפות או חולשה
אובדן תיאבון
משתעל ליחה
קוצר נשימה במהלך פעילות גופנית
לחץ בחזה או אי נוחות
כאבי ראש שמחמירים עם פעילות
קושי בריכוז או בלבול
שינויים בראייה או ראייה כפולה
התקפים
חוסר תחושה או חולשה בזרועות או ברגליים
אובדן קואורדינציה או שיווי משקל
סחרחורת או סחרחורת
אובדן ההכרה
בחילות או הקאות מתמשכות
כבד או טחול מוגדלים
עלייה ברמות הסידן בדם
פריחה או גירוד בעור בלתי מוסבר
כאבי מפרקים או נפיחות
חולשת שרירים
קושי בהליכה או בעמידה
חבורות או דימום בלתי מוסברים
ספירת תאי דם אדומים נמוכה (אנמיה)
ספירת טסיות נמוכה (תרומבוציטופניה)
ספירת תאי דם לבנים נמוכה (לוקופניה)
זיהומים שקשה לטפל בהם
חום
צְמַרמוֹרֶת
זיעת לילה
נפיחות או אי נוחות בבטן או בגב התחתון
כאב או אי נוחות בחזה, בזרועות או בכתפיים
סוכרת חדשה או רמות גבוהות של סוכר בדם
חשוב לציין שסימנים אלו אינם בהכרח מעידים על סרטן ויכולים להיגרם ממצבים אחרים. אם מופיע אחד מהתסמינים הללו, חיוני לדבר עם הרופא כדי להתייעץ ולהבדק בהתאם לאופי התסמינים. גילוי מוקדם הוא קריטי בטיפול מוצלח לסרטן.
האבחנה של סרטן הקיבה כוללת בדרך כלל שילוב של בדיקה גופנית, היסטוריה רפואית ובדיקות אבחון. הרופא עשוי לבצע בדיקה גופנית כדי לחפש סימנים של כבד מוגדל, בלוטות לימפה מוגדלות או חריגות אחרות. ההיסטוריה הרפואית עשויה לכלול שאלות לגבי תסמינים וגורמי סיכון לסרטן הקיבה. בדיקות אבחון העשויות לשמש לאבחון סרטן הקיבה כוללות:
אנדוסקופיה: צינור גמיש עם מצלמה בקצה מוכנס לתוך הפה ומטה לתוך הקיבה כדי לדמיין את הגידול ולקחת ביופסיות לניתוח.
ביופסיה: דגימת רקמה נלקחת מהגידול במהלך אנדוסקופיה או ניתוח ומנתחת
תאים סרטניים.
בדיקות הדמיה: ניתן להשתמש בצילומי רנטגן, CT או סריקות MRI כדי להמחיש את הגידול ולקבוע את גודלו ומיקומו.
תוחלת החיים של אנשים עם סרטן הקיבה תלויה במספר גורמים, כולל שלב הגידול, גילו ובריאותו הכללית של הפרט ויעילות הטיפול. ככל שהסרטן מתגלה מוקדם יותר, כך הפרוגנוזה טובה יותר. סיכויי החלמה לחמש שנים של סרטן קיבה מקומי הוא כ-68%, בעוד סיכויי החלמה לחמש שנים של סרטן קיבה שהתפשט לאיברים או בלוטות לימפה סמוכים הוא כ-31%. סיכויי החלמה הכולל של חמש שנים בכל שלבי סרטן הקיבה הוא כ-33%.
סיכויי החלמה של סרטן הקיבה משתנה בהתאם לשלב הגידול בזמן האבחון. סיכויי החלמה לחמש שנים של סרטן קיבה מקומי הוא כ-68%, בעוד שסיכויי החלמה לחמש שנים של סרטן קיבה שהתפשט לאיברים או בלוטות לימפה סמוכים הוא כ-31%. סיכויי החלמה הכולל של חמש שנים בכל שלבי סרטן הקיבה הוא כ-33%.
הטיפול בסרטן הקיבה כולל בדרך כלל שילוב של ניתוח, כימותרפיה והקרנות. בחירת הטיפול תלויה בשלב ובמיקום הגידול, כמו גם בבריאותו הכללית של הפרט והעדפותיו. ניתוח הוא הטיפול העיקרי בסרטן קיבה מקומי, בעוד כימותרפיה והקרנות עשויים לשמש כדי לכווץ את הגידול לפני הניתוח או לטיפול בסרטן שהתפשט לחלקים אחרים בגוף.
ישנן עדויות מוגבלות התומכות בשימוש בטיפולים טבעיים לסרטן הקיבה. עם זאת, אנשים מסוימים עשויים לבחור להשתמש בטיפולים משלימים ואלטרנטיביים, כגון דיקור סיני, תרופות צמחיות או תוספי תזונה, כדי לנהל את הסימפטומים ולשפר את איכות חייהם. חשוב לדון בכל טיפול טבעי עם ספק שירותי בריאות לפני השימוש, מכיוון שהם עשויים לקיים אינטראקציה עם תרופות או טיפולים אחרים.
ההתמודדות עם סרטן היא תהליך מורכב המצריך גישה מקיפה ותמיכה בכל שלבי המחלה. בבית הבריאות, אנו מציעים תוכנית הוליסטית ייחודית לחולי סרטן, שמטרתה לסייע לגוף להתמודד עם המחלה והטיפולים הקונבנציונליים, ולשפר את איכות החיים של המטופלים.
הטיפול הטבעי בבית הבריאות מתמקד בתזונה מחזקת המותאמת להילחם בתאים הסרטניים, לחזק את מערכת החיסון ולהפחית את תופעות הלוואי של טיפולים כמו כימותרפיה והקרנות. התפריט שלנו עשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים ומזונות אנטי-דלקתיים המסייעים לגוף להתמודד עם המחלה בצורה מיטבית.
בנוסף לתזונה, אנו מציעים טיפולי גוף-נפש, כולל מדיטציה, דמיון מודרך ויוגה, המיועדים להפחתת מתח נפשי, שיפור הרוגע הפנימי והגברת החיוניות. טיפולים הוליסטיים נוספים כמו עיסוי רפואי, רפלקסולוגיה וטיפולי מים עוזרים להקל על הכאבים ולחזק את הגוף לאחר הטיפולים הרפואיים.
הסביבה הטבעית של בית הבריאות מספקת מקום שקט ושליו, שבו המטופלים יכולים להתמקד בריפוי הפיזי והנפשי. הצוות המנוסה שלנו מלווה את המטופלים לאורך כל הדרך, עם תוכנית מותאמת אישית שנועדה לשפר את איכות החיים ולהחזיר את התחושה הטובה לגוף ולנפש.
בית הבריאות מזמין אתכם לגלות את הכוח המרפא של הטבע בטיפול בחולי סרטן, תוך תמיכה פיזית ונפשית בסביבה תומכת ומחזקת.
מספר אסטרטגיות עשויות לסייע בהפחתת הסיכון לפתח סרטן הקיבה:
אכילת תזונה בריאה עשירה בפירות וירקות ודלה במלח ובמזון מעובד.
הפסקת עישון והימנעות מחשיפה לעישון פסיבי.
טיפול וריפוי זיהום הליקובקטר פילורי.
שמירה על משקל תקין ופעילות גופנית סדירה.
הגבלת צריכת אלכוהול.
תזונה בריאה עשויה לסייע בהפחתת הסיכון לפתח סרטן הקיבה. כמה המלצות תזונתיות להפחתת הסיכון לסרטן הקיבה כוללות:
אכילת תזונה עשירה בפירות וירקות, העשירים בנוגדי חמצון וחומרים מזינים אחרים שעשויים לסייע במניעת סרטן.
הימנעות ממזונות מלוחים ומעובדים, שעלולים להגביר את הסיכון לסרטן הקיבה.
צריכת מזונות עשירים בסיבים, כגון דגנים מלאים, שעועית וקטניות, אשר עשויים לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן הקיבה.
הגבלת צריכת בשר אדום ומעובד, אשר נקשרו לסיכון מוגבר לסרטן הקיבה.
שתיית תה ירוק, המכיל תרכובות שעשויות לסייע במניעת סרטן הקיבה.
סרטן הקיבה מהווה דאגה בריאותית משמעותית ברחבי העולם, עם שכיחות ותמותה גבוהים. הסיכון לפתח סרטן הקיבה מושפע משילוב של גורמים גנטיים, סביבתיים ואורח חיים, לרבות דלקת כרונית של רירית הקיבה, זיהום הליקובקטר פילורי, עישון ותזונה עשירה במלח ודלה בפירות וירקות. הפרוגנוזה לסרטן הקיבה תלויה בשלב של הגידול בזמן האבחון, כאשר גילוי מוקדם יותר מוביל לתוצאות טובות יותר. הטיפול כולל בדרך כלל שילוב של ניתוח, כימותרפיה והקרנות, וניתן להשתמש בטיפולים טבעיים כדי לנהל את הסימפטומים ולשפר את איכות החיים. אסטרטגיות מניעה, כגון שמירה על תזונה ואורח חיים בריא, יכולות לסייע בהפחתת הסיכון ללקות בסרטן הקיבה.
הישארו מעודכנים עם התכנים החדשים שלנו – הרשמו לקבלת עדכונים