אלירן דה-מאיו » דף הבית >
תולעת בטוסיק, המכונה גם תולעת מעיים, היא מצב שכיח הנגרם על ידי תולעים טפיליות שמדביקות את המעיים של בני אדם ובעלי חיים. לנוכחות של תולעים בטוסיק ובצואה אצל ילדים ומבוגרים עלולות להיות השלכות על איכות החיים, בצורת תסמינים של כאבי בטן, שלשולים וירידה במשקל ובפגיעה ארוכת טווח בהתפתחות התקינה של ילדים ובבריאות הכללית.
תולעים בפי הטבעת נדרשות לסביבה עם תנאים הדומים למערכת העיכול של בני אדם ובעלי חיים. קיימים סוגים שונים של תולעי מעיים, כולל תולעים עגולות, תולעי סרט, תולעי קרס ותולעי סיכה. תולעים אלו יכולות להשתנות בגודלן ובצורתן, בין מילימטרים בודדים למספר מטרים באורך. הימצאותן של תולעים במעי ובטוסיק היא סיבה לדלקות תולעי מעיים, שעלולות לגרום לבעיות בריאותיות אם אינן מטופלות.
תולעים עגולות: הסוג הנפוץ ביותר של תולעי מעיים שמדביקות בני אדם. הן ארוכות ועגולות בצורתן ואורכן ויכולות לנוע בין כמה מילימטרים למספר מטרים.
תולעי סרט: שטוחות בצורתן ואורכן יכול להגיע עד כמה מטרים. הן מפולחות ויכולות להתנתק לחתיכות קטנות יותר, אותן מוצאים בצואה.
תולעי קרס: יש להן פה דמוי קרס המשמש אותן כדי להיצמד לדפנות המעי. הן יכולות לגרום לדימום וכתוצאה מכך לאנמיה.
תולעי סיכה: קטנות ודקות שחיות בחלק התחתון של מערכת העיכול – במעי הגס ובפי הטבעת. הן נפוצות ביותר בילדים ועלולות לגרום לגירוד סביב פי הטבעת.
תולעי מעיים יכולות לחדור לגוף באמצעים שונים, כדרך מזון ( בשר או דגים נאים או מבושלים מהווים מקור נפיץ מאוד) ומים מזוהמים, תברואה לקויה ובעיקר דרך מגע קרוב עם אנשים או בעלי חיים הנגועים בהן. ילדים ומבוגרים עם מערכת חיסון מוחלשת נמצאים בסיכון הגבוה ביותר להידבק בתולעים ולחוות זיהומים מתמשכים.
לאחר הכניסה לגוף, התולעים נצמדות לדפנות המעי, שם הן ניזונות מחומרי הזנה וגורמות לנזק לרירית המעי. התסמינים הנפוצים לנזקים של התולעים כוללים כאבי בטן, שלשולים וירידה במשקל. במקרים חמורים של זיהומים לאורך זמן, עלולות התולעים לגרום לתת תזונה, אנמיה וסיבוכים נוספים.
התסמינים משתנים בהתאם לסוג התולעת וחומרת הזיהום.
כאבי בטן
שִׁלשׁוּל
בחילה והקאה
עייפות
גירוד סביב פי הטבעת (במקרה של תולעי סיכה)
תולעים בצואה
במקרים חמורים, זיהומים מתמשכים עלולים לגרום לתת תזונה, אנמיה, בעיות בריאות וסיבוכים רפואיים.
האבחון מתבצע באמצעות בדיקת צואה, הכוללת ניתוח דגימת צואה על נוכחות תולעים או ביציותיהן. ניתן לאבחן זאת למראית עין או במעבדה לבירור מעמיק יותר. בדיקות דם לרוב נעשות כדי לבדוק את רמת הנוגדנים לזיהום.
בדיקות הדמיה כגון צילומי רנטגן או אולטרסאונד יעשו במקרה הצורך לבדיקה מקיפה ומעמיקה יותר של כמות התולעים ומיקומן בדרכי העיכול.
סיכויי ההחלמה תלויים בסוג התולעת ובחומרת הזיהום. ברוב המקרים ניתן לטפל באמצעות תרופות או באופן טבעי תוך זמן קצר ובהמשך לכך באמצעים מניעתיים לזיהומים חוזרים ובאמצעות חיזוק המערכת החיסונית.
טיפול רפואי כולל תרופות מרשם שמיועדות להרוג את התולעים. התרופה והמינון הנבחרים יהיו מותאמים לסוג התולעת וחומרת הזיהום. התרופות הנפוצות לטיפול בתולעים בטוסיק כוללות מבנדזול, אלבנדזול ואיברמקטין. למידע בהרחבה שכתבתי על הטיפולים והמחקרים התרופתיים המוצעים כגון ורמוקס ואחרים, קראו כאן.
שום: לשום תכונות נוגדות תולעים שמזוהות עם היכולת להרוג תולעי מעיים. אכילת שום גולמי על בסיס יומיומי עשויה להיות יעילה בטיפול בתולעים אצל ילדים ומבוגרים.
זרעי פפאיה: זרעי פפאיה מכילים אנזימים שנמצאו כהורגים ביעילות תולעי מעיים. אכילת כמות קטנה של זרעי פפאיה בכל יום עשויה להיות יעילה במיגור התופעה.
שמן קוקוס: לשמן תכונות מבוססות לחיסול תולעי מעיים.
גרעיני דלעת: מכילים חומצת אמינו בשם cucurbitacin, אשר נמצאה כמחסלת ביעילות תולעי מעיים. אכילת כמות קטנה של גרעיני דלעת טבעיים ולא קלויים או בתוספת מלח מדי יום, עשויה להיות יעילה במניעה וטיפול בתולעי מעי.
לענה: עשב מסורתי לטיפול בתולעי מעי, על-ידי הכנת חליטות מדי יום.
צמחים נוספים שנמצאו בעלי תכונות נוגדות תולעים במחקרים שונים שיוצגו בסיום המאמר: כורכום, עלים ושמן הנים, זרעי ציפורן, קינמון, שומר, ג'ינג'ר ואלוורה.
תמצית זרעי אשכוליות: נמצאה כיעילה לחיסול תולעי מעיים.
פרוביוטיקה: צריכת מזונות מותססים טבעיים של ירקות ואגוזים המחזקים את מערכת החיסון במעיים.
תולעים במערכת העיכול הן תופעה לא נעימה, אך ניתנת לטיפול טבעי ויעיל בעזרת גישה הוליסטית המשלבת תזונה נכונה, צמחי מרפא וטיפולים תומכים. בבית הבריאות, אנו מציעים תוכנית טיפול ייחודית להתמודדות עם תולעים, המבוססת על שנים של ניסיון ברפואה טבעית, ובסביבה מרגיעה ומחזקת שמסייעת לתהליך ההבראה.
הטיפול מתחיל בניקוי הגוף והמערכת העיכולית בעזרת תזונה ייעודית וצמחי מרפא עם תכונות אנטי-פרזיטיות, המסייעים לסילוק התולעים ולשיקום התפקוד התקין של המעי. המטפלים המנוסים שלנו מלווים את המטופלים לאורך כל הדרך, תוך שימוש בטכניקות ריפוי טבעיות שמחזקות את הגוף ומונעות את חזרת הבעיה.
במרחב הטבעי של בית הבריאות, המטופלים זוכים לתמיכה אישית וצמודה בתוך סביבה של רוגע ושלווה. התהליך הטבעי מאפשר לגוף להשתקם בצורה בטוחה, תוך חיזוק המערכת החיסונית ושיפור הבריאות הכללית.
בית הבריאות מזמין אתכם להתחבר לכוחות הריפוי הטבעיים שלכם, ולעבור טיפול עדין ומעמיק לניקוי הגוף מתולעים – בסביבה טבעית, תומכת ומחזקת.
שטיפת ידיים באופן קבוע, במיוחד לפני אכילה או הכנת מזון
המנעות מאכילת בשר ודגים או בישול בטמפ' גבוהה לאורך זמן לפני האכילה
הימנעות מבשר ודגים נאים או מבושלים
שתיית מים נקיים
הימנעות ממגע עם אנשים או בעלי חיים הידועים כנגועים בתולעים
האמצעי החזק מכולם הינו חיזוק המערכת החיסונית ואכילת מזונות טבעיים העוזרים באופן טבעי למנוע התרבות והתפשטות של תולעי מעי אצל ילדים ומבוגרים לאורך כל חייהם.
תולעים בטוסיק ובמעי – תזונה טבעית וטיפולית
אכילת תזונה טבעית ומאוזנת יכולה לסייע במניעת זיהומים בתולעי מעיים.
תזונה עשירה בפירות, ירקות, עלים ירוקים ותבלינים כמו שום.
אכילת קטניות כמקור לחלבון במקום בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב.
הימנעות ממזונות מעובדים וממזונות עתירי סוכר.
צריכת מזונות מותססים טבעיים של ירקות ואגוזים המחזקים את מערכת החיסון במעיים.
שום: מחקר שפורסם ב-Journal of Helminthology בשנת 2016 מצא ששום יעיל בהפחתת מספר ביצי Ascaris lumbricoides (תולעת עגולה) בצואה של ילדים נגועים.
זרעי דלעת: מחקר שפורסם ב-Journal of Medicinal Food בשנת 2011 מצא כי זרעי דלעת יעילים בטיפול בתולעי מעיים, במיוחד בתולעי סרט.
זרעי פפאיה: מחקר שפורסם ב-Journal of Medicinal Food בשנת 2007 מצא שזרעי פפאיה יעילים בטיפול בתולעי מעיים, במיוחד בתולעי סרט.
כורכום: מחקר שפורסם ב- Asian Pacific Journal of Tropical Medicine בשנת 2013 מצא שכורכום יעיל בהפחתת מספר ביצי תולעי הקרס בצואה של אנשים נגועים.
נים: מחקר שפורסם ב- Indian Journal of Traditional Knowledge בשנת 2009 מצא כי נים יעיל בטיפול בתולעי מעיים.
שום עבור Ascaris lumbricoides: במחקר שפורסם ב-Journal of Helminthology בשנת 2016, חוקרים חקרו את היעילות של שום נגד Ascaris lumbricoides, תולעת עגולה שיכולה להדביק בני אדם. המחקר מצא ששום יעיל בהפחתת מספר ביצי Ascaris lumbricoides בצואה של ילדים נגועים.
Garlic for Ascaris lumbricoides: In a study published in the Journal of Helminthology in 2016
זרעי דלעת לתולעי סרט: מחקר שפורסם ב-Journal of Medicinal Food בשנת 2011 העריך את היעילות של זרעי דלעת נגד תולעי מעי, כולל תולעי סרט. המחקר מצא שצריכת זרעי דלעת הפחיתה באופן משמעותי את מספר ביצי תולעי הסרט בדגימות צואה של אנשים נגועים.
Pumpkin seeds for tapeworms: A study published in the Journal of Medicinal Food in 2011
זרעי פפאיה לתולעי סרט: מחקר נוסף שפורסם ב-Journal of Medicinal Food ב-2007 בדק את היעילות של זרעי פפאיה נגד תולעי מעי, במיוחד תולעי סרט. התוצאות הראו כי זרעי פפאיה יעילים בחיסול תולעי סרט אצל אנשים נגועים.
Papaya seeds for tapeworms: Another study published in the Journal of Medicinal Food in 2007
כורכום לתולעי קרס: מחקר שפורסם ב- Asian Pacific Journal of Tropical Medicine בשנת 2013 חקר את היעילות של כורכום נגד זיהומים בתולעי קרס. המחקר מצא שכורכום יעיל בהפחתת מספר ביצי תולעי הקרס בצואה של אנשים נגועים.
Turmeric for hookworms: A study published in the Asian Pacific Journal of Tropical Medicine in 2013
נים לתולעי מעיים: מחקר שפורסם ב- Indian Journal of Traditional Knowledge בשנת 2009 העריך את היעילות של נים נגד תולעי מעיים. המחקר מצא כי נים יעיל בטיפול בזיהומים הנגרמים על ידי תולעי מעיים שונות, כולל תולעים עגולות ותולעי קרס.
Neem for intestinal worms: A study published in the Indian Journal of Traditional Knowledge in 2009
זרעי ציפורן: מחקר שפורסם ב-Saudi Journal of Gastroenterology בשנת 2010 חקר את היעילות של זרעי ציפורן נגד Giardia lamblia, תולעת שעלולה לגרום לשלשולים ולתסמינים אחרים של מערכת העיכול. המחקר מצא שתמצית ציפורן הייתה יעילה בהפחתת Giardia lamblia בצואה של אנשים נגועים.
Cloves for giardiasis: A study published in the Saudi Journal of Gastroenterology in 2010
קינמון עבור Ascaris lumbricoides: מחקר שפורסם בכתב העת האיראני לפרזיטולוגיה בשנת 2013 העריך את היעילות של קינמון נגד Ascaris lumbricoides, סוג של תולעת מעי עגולה שיכולה להדביק בני אדם. המחקר מצא כי קינמון היה יעיל בהפחתת מספר ביצי Ascaris lumbricoides בצואה של אנשים נגועים.
Cinnamon for Ascaris lumbricoides: A study published in the Iranian Journal of Parasitology in 2013
שומר עבור Giardia lamblia: מחקר שפורסם ב-Journal of Dietary Supplements בשנת 2012 חקר את היעילות של שומר נגד Giardia lamblia. המחקר מצא כי שומר יעיל בהפחתת Giardia lamblia בצואה של אנשים נגועים.
Fennel for Giardia lamblia: A study published in the Journal of Dietary Supplements in 2012
ג'ינג'ר עבור Ascaris lumbricoides: מחקר שפורסם בכתב העת Journal of Medicinal Plants Research בשנת 2012 בדק את היעילות של ג'ינג'ר נגד Ascaris lumbricoides. המחקר מצא שג'ינג'ר יעיל בהפחתת מספר ביצי Ascaris lumbricoides בצואה של אנשים נגועים.
Ginger for Ascaris lumbricoides: A study published in the Journal of Medicinal Plants Research in 2012
אלוורה לתולעי מעי: מחקר שפורסם ב-Journal of Parasitic Diseases בשנת 2014 העריך את היעילות של אלוורה נגד תולעי מעיים. המחקר מצא שאלוורה יעילה בחיסול תולעי מעיים אצל אנשים נגועים.
Aloe vera for intestinal parasites: A study published in the Journal of Parasitic Diseases in 2014
תמצית זרעי אשכולית לתולעי מעיים: מחקר שפורסם ב-Journal of Alternative and Complementary Medicine בשנת 2005 חקר את היעילות של תמצית זרעי אשכולית נגד תולעי מעי. המחקר מצא שתמצית זרעי אשכוליות הייתה יעילה בחיסול תולעי מעי אצל אנשים נגועים.
Grapefruit seed extract for intestinal parasites: A study published in the Journal of Alternative and Complementary Medicine in 2005
הישארו מעודכנים עם התכנים החדשים שלנו – הרשמו לקבלת עדכונים