אלירן דה-מאיו » דף הבית > תזונה נכונה >
מחקר שבחן את השפעת הרגלי התזונה על הסיכון למחלות כלי-דם ולב מצא שהרגלי תזונה מסוימים מונעים הדרדרות קוגנטיבית בזיכרון ובתפקודי המוח.
החוקרים עקבו אחרי 28,000 אנשים מ-40 מדינות שונות בגילאי 55 ומבוגרים יותר במשך 5 שנים.
הממצאים החיוביים ביותר של התפקודים הקוגנטיים נמצא שאצל אלו שאכלו פחות בשר אדום, שתו פחות אלכוהול ואכלו יותר פירות, ירקות, אגוזים ודגים.
לאף אחד מהמשתתפים במחקר לא היו מחלות קודמות כמו סוכרת, היסטוריה של מחלות-לב,
שבץ וטורשת עורקים שעשויות להשפיע על תוצאותיו. משתתפים שחלו במהלך המחקר באחת מאותן המחלות נופו ממנו.
בחינת התפקודים הקוגנטיביים נעשתה באמצעות מבדק לאבחון דמנציה (MMSE),
התמצאות במרחב ובזמן, תרגילי זיכרון, ביצועי שפה, תשומת-לב וחישובים מתמטיים, תפקודי ראייה.
הסיכון להדרדרות קוגנטיבית היה נמוך ב-24% אצל אלו שהרגלי התזונה שלהם נחשבים ‘בריאים’ יותר מאשר אצל אלו שהרגלי התזונה שלהם נחשבים ‘גרועים’.
הרגלי תזונה מסוימים משנים באופן ניכר את הסיכון להדרדרות קוגנטיבית ע”י השפעתם על מנגנונים מרובים.
הרגלי תזונה מאוזנים עשויים להפחית את הסיכון למחלות כלי-דם ולב (כולסטרול, טריגליצרידים, דלקות..),
ובכך לשפר את זרימת הדם בגוף ובמערכת העצבים.
ישנם גם רכיבים תזונתיים (קבוצת ויטמיני B וויטמין C) אשר חיוניים להתחדשות של תאי-עצב במערכת העצבים ובמוח.
שינויים חיוביים בהרגלי התזונה מהווים יעד כלל-עולמי להפחתת היקף התחלואה העולמית במחלות קוגנטיביות והדרדרות בתפקוד הקוגנטיבי בגילאים צעירים יחסית.
Healthy eating and reduced risk of cognitive decline: a cohort from 40 countries, Andrew Smyth et al.,Neurology, published online 6 May 2015, abstract.
לקריאת המאמר המלא לחצו כאן
הישארו מעודכנים עם התכנים החדשים שלנו – הרשמו לקבלת עדכונים