Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
חנות הבריאות
דייסת שיבולת שועל

דייסת שיבולת שועל

דייסת שיבולת שועל

זמן הכנה

זמן הכנה מקדימה 12 שעות
זמן הכנה 45 דקות
מנות 1-3 קעריות

מרכיבים

1 כוס שיבולת שועל (לאחר בישול יוצא 3 כוסות, כוס מבושלת למנה)
120 גרם תמרים (40 גרם למנה)
3/4 כפות קינמון (¼ כף למנה)

הכנה

משרים את שיבולת השועל בקערה עם 3 כוסות מים למשך 12 שעות.
מסננים את שיבולת השועל
מבשלים בסיר עם 3 כוסות מים על אש גבוהה עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 40 דקות.
מסננים את המים ומעבירים לכלי קיבול לשמירה במקרר. את שיבולת השועל ניתן לשמור במקרר כשבוע.
טוחנים בבלנדר או בלנדר מוט את שיבולת השועל המבושלת, התמרים והקינמון ביחד עם 450 מ"ל מים (או 150 מ"ל אם מכינים רק מנה בודדת – כמויות למנה בסוגריים).

טיפים

ניתן לבשל את שיבולת השועל בסיר לחץ באופן הבא:
לאחר ההשרייה מסננים ועבירים לסיר לחץ עם 3 כוסות מים.
מפעילים תוכנית של Pressure Cook למשך 15 דקות.
רעיונות מומלצים לתוספות לדייסה בשלב הטחינה: גרידת לימון, ג'ינג'ר טרי, גרידת תפוז, שומשום, אבקת חרובים, תפוח, אגס, רימון.
את שיבולת השועל ניתן לשמור במקרר כשבוע.
כדי להגיש מנת דייסה חמה משיבולת שועל מבושלת ששמרנו במקרר, אפשר לטחון בבלנדר עם מים רותחים – שימו לב אם הבלנדר שלכם מאפשר טחינה של נוזלים חמים!
אפשר לאכול את שיבולת השועל לא טחונה.

בתיאבון ולבריאות!


נופש בריאות - חוויה בתנאים אידיאליים לריפוי
תזונה בריאה, תנועה ורוח חיים יוצרים שינוי בריאותי מהיר. חוויה מיוחדת, באווירה מרגיעה המאפשרת תהליכי ניקוי והתחדשות פיזיים ונפשיים.
פרטים נוספים

אנחנו כאן בשבילכם!

הישארו מעודכנים עם התכנים החדשים שלנו – הרשמו לקבלת עדכונים

חוויה של בריאות,
איכות וטעמים
מוצרים איכותיים במחירים משתלמים, ישירות מבית הבריאות או בשותפות עם מגדלים ויצרנים.
לחנות הבריאות
פודקאסטים שחשוב לשמוע לכל הפודקאסטים
msg לצ׳אט בוואטסאפ