אלירן דה-מאיו » דף הבית > תזונה נכונה >
חומרי הגלם המומלצים
אגוזים, גרעינים וזרעים מרוכזים בשומנים מבריאים
ברזיל [עד 3 ביום], לוז-אילסר, מקדמיה, מלך, פקאן, קוקוס, פיסטוק, צנובר, קשיו, שקד.
גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה. פשתן, צ'יה, שומשום לבן/שחור.
*התסיסו להנאתכם, הכינו משקה סמיך וחלבי, אכלו קצוצים ושלמים, עשו שימוש בכל הדרכים.
קטניות *עדיפות להנבטה, אפשרות להתססה ומומלץ לבשל בסיר לחץ.
שעועית מאש, שעועית אזוקי, שעועית ירוקה, שעועית צהובה.
שעועית מנומרת, שעועית לבנה, שעועית העין השחורה (לוביה).
עדשים: ירוקות, כתומות, שחורות, חומות.
חומוס, סויה, אפונה, פול.
*התסיסו להנאתכם והכינו דוסות. הנביטו ותבשלו. הכינו ממרחים והפכו אותן לארוחה יומית עיקרית.
דגנים או דומים תזונתית לדגנים *עדיפות להנבטה, אפשרות להתססה, מומלץ בישול קצר
כוסמת, קינואה, חיטה, שעורה, שיפון, כוסמין, אורז עגול מלא, דוחן, דורה (סורגום), אמרנט, תירס, ערמונים.
*התסיסו להנאתכם והכינו דוסות בשילוב עם קטניות. הנביטו ותבשלו.
ירקות מומלצים למאכל טריים
מלפפון, עגבניה/צ'רי, גזר/סלק מגוררים, קולורבי, לפת, שומר, חסה, כרוב לבן/אדום, גבעולי סלרי, שורש פטרוזיליה וסלרי, פלפל צבעוני, אפונה מתוקה, כרישה, בצל, תירס טרי, עשבי תיבול, על-עלים ירוקים צבעוניים ומכל הסוגים האהובים עליכם.
ירקות מומלצים למאכל מאודים או לאחר בישול
עלים: מנגולד, קייל, תרד, כרוב לבן/אדום. פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, רוקט, שמיר, בצל ירוק, עירית.
צמחי-בר: חוביזה, גדילן, כוכבית, סרפד, חרצית, שן-הארי, כך-אווז, חרדל ועל-עלים ממשפחת המצליבים.
שורשים: צנון, צנונית, גזר, סלק, קולורבי, לפת, שורש-סלרי, שורש-פטרוזיליה.
פקעות: תפוח אדמה, בטטה כתומה/סגולה/לבנה, ארטישוק ירושלמי. *דלעת, דלעת ערמונים, דלורית.
פרחים (תפרחת): ברוקולי, כרובית, ארטישוק.
גבעולים: סלרי, אספרגוס, שומר, כרישה.
בצלים: בצל, שום *עדיפות לירוק.
זרעים (תרמילים): אפונת אפונים/תרמילים, פול ירוק, שעועית ירוקה או צהובה, במיה, תירס.
ירקות נוספים המתאימים לבישול: עגבניה, צ'רי, קישוא, חציל.
*כל הירקות שברשימה מתאימים להתססה. התחילו לשחק עם החיידקים הטובים שבחייכם.
פירות עונתיים מומלצים למאכל טריים ומשולבים בדייסות ובשייקים
פירות מתוקים: תאנה, אבטיח, מלון, בננה, אפרסמון, צבר, אנונה, פפאיה.
פירות חמצמצים: אגס, תפוח, ענבים, שסק, אפרסק, נקטרינה, משמש, מנגו, גויאבה, דובדבן, פטל, פג'ויה.
פירות חמוצים: אננס, תות-שדה, תפוז, אשכולית, פומלה, קלמנטינה, רימון, שזיף.
פירות יבשים: תמרים, תאנים, תותי-עץ, שזיפים, משמשים, צימוקים מגפנים.
5 עקרונות לתזונה מבריאה
1. הנביטו והתסיסו כל מה שתוכלו.
2. ייבשו בעצמכם ירקות, עשבי תיבול ופירות ככל שתספיקו.
3. אכלו רק את הירקות הטריים שאתם אוהבים ונהנים מהם.
4. תעדיפו אידוי כשיטת הבישול המועדפת עליכם, לרובו המכריע של המזון המבושל הנאכל על-ידכם.
5. שתו מיצים מתוקים/ירוקים בקיץ או כשמתחשק לכם, אכלו פחות כשאין לכם חשק ואכלו יותר כשבא לכם.
הישארו מעודכנים עם התכנים החדשים שלנו – הרשמו לקבלת עדכונים