750 גרם שעועית לבנה
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
1/2 צרור שמיר
1 חבילת עלי מנגולד
1 חבילת סלרי עלים (גבעולים ועלים)
1 שורש סלרי גדול (או 2 בטטות לבנות בינוניות)
1 לימון בינוני-גדול
3 בצלים
1 אשכול שום
1 כרישה
1-2 כפות כורכום/חוויאג'
ניתן להוסיף מלח ופלפל (מומלץ בלי)
הכנה
משרים את השעועית הלבנה 24-48 שעות. היא תכפיל את נפחה. מומלץ להחליף את המים כל 12 שעות.
מקלפים וקוצצים את הכרישה, הבצל והשום ומכניסים לסיר גדול.
מוסיפים את הכורכום/חוויאג' ו-"מטגנים" עם מעט מים בסיר.
קוצצים את המנגולד, גבעולי הסלרי, עלי הסלרי ואת עשבי התיבול (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר) מוסיפים אותם לסיר. ממשיכים לערבב עם מעט מים במשך כ1-2 דקות.
חותכים את הלימון לפרוסות, מוציאים את הגרעינים וזורקים אותם. את חתיכות הלימון עם הקליפה מוסיפים לסיר.
מוסיפים את השעועית ומערבבים.
מוסיפים מים בגובה השעועית ומבשלים בסיר לחץ כ-30 דקות, או בסיר רגיל כשעה וחצי עד להתרככות.
טיפים
ניתן להוסיף עלים ירוקים נוספים כגון פאק צ'וי, קייל (בקייל מסירים את האידרה של העלה) ועוד.
אפשר להחליף את השעועית הלבנה בשעועית אדומה.
בתיאבון ולבריאות!
נופש בריאות - חוויה בתנאים אידיאליים לריפוי
תזונה בריאה, תנועה ורוח חיים יוצרים שינוי בריאותי מהיר. חוויה מיוחדת, באווירה מרגיעה המאפשרת תהליכי ניקוי והתחדשות פיזיים ונפשיים.