Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
חנות הבריאות
חלב סויה ללא סוכר | טופו | מתכונים | קציצות | מוקפץ | בתנור | אפוי | טעים

חלב סויה ללא סוכר | טופו | מתכונים | קציצות | מוקפץ | בתנור | אפוי | טעים

חלב סויה ללא סוכר | טופו טעים | מתכונים

זמן הכנה

זמן הכנה חלב סויה 15 דקות (+12 שעות השריה)

זמן הכנה טופו 1.5 שעות (+12 שעות השריה +2 שעות להכנת טופו קשה)

מנות 2 ק”ג טופו

מרכיבים

2 ק”ג פולי סויה יבשה

1 ליטר מיץ לימון (עבור הטופו בלבד)

הכנה

משרים את פולי הסויה עם פי 3 מים ל- 12-24 שעות. פולי הסויה יכפילו וחלקם ישלשו את גודלם.

שופכים את מי ההשריה.

טוחנים את פולי הסויה ביחס הבא: 2 כוסות סויה + 5 כוסות מים. טוחנים היטב במשך כ-2 דקות במהירות גבוהה.

מסננים את הנוזלים בחיתול בד. (בשארית המוצקים, הנקראים “אוקרה”, אפשר להשתמש להכנה של מגוון מאכלים)

חוזרים על שלבים 3-4 עד שטחנו את כל פולי הסויה.

מבשלים את הנוזלים המסוננים בסיר על אש גבוהה עד לרתיחה תוך כדי ערבוב עם כף עץ.

לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל ולערבב עוד כ-10 דקות.

מורידים את הסיר מהאש. – חלב הסויה מוכן!

הכנה של טופו

מוסיפים מיץ לימון לסיר ביחס של 5.7 ליטר חלב סויה ל-330 מ”ל של מיץ לימון.

נותנים לחלב הסויה להתגבן בתוך הסיר במשך כ-15 דקות ומערבבים קלות 1-2 דקות. החלב יתמצק ויצוף – זהו הטופו!

שופכים את תכולת הסיר למסננת ונותנים לטופו להתקרר במשך כ-10 דקות.

הכנה של טופו קשה (אופציונאלי)

הערה: אפשר להכין בכלי ייעודי או בקופסא רגילה ובה הגבהה שהנוזלים יוכלו להתנקז מתחתיה

לקופסה מכניסים שכבת הגבהה ופורסים בד דק (ראו תמונות מצורפות בגלריה למטה) – או משתמשים בכלי ייעודי ללחיצה של טופו.

מכניסים את הטופו לקופסא כך שהבד יעטוף אותו, מקפלים את הבד ומניחים מעליו משטח כבד כגון קופסא נוספת מלאה במים. מים יצאו מהטופו.

משאירים את הטופו לחוץ במשך 1-2 שעות.

מוציאים את הטופו מהקופסה – הטופו מוכן.

נשמר במקרר עד 7 ימים בקופסא עם מים שיכסו את הטופו.

טיפים

הכמויות במתכון הזה מתאימות לכמויות שאנחנו מכינים בבית הבריאות – המירו את הכמויות ביחס המתאים לכמות שאתם מתכננים להכין בבית.

מומלץ לשמור את הטופו במקרר בקופסא עם מים שיכסו את הטופו – עד 7 ימים.

מהמוצקים שנשארו משלב החליבה / סינון (אוקרה) אפשר להכין קציצות (חפשו בגוגל “קציצות אוקרה”).

כמות המוצקים שתצא בתהליך הגיבון לטופו תלויה באיכות של חלב הסויה – כלומר טחינה מיטבית בבלנדר במשך זמן כך שחלבונים רבים ככל שניתן יצאו למים.


נופש בריאות - חוויה בתנאים אידיאליים לריפוי
תזונה בריאה, תנועה ורוח חיים יוצרים שינוי בריאותי מהיר. חוויה מיוחדת, באווירה מרגיעה המאפשרת תהליכי ניקוי והתחדשות פיזיים ונפשיים.
פרטים נוספים

אנחנו כאן בשבילכם!

הישארו מעודכנים עם התכנים החדשים שלנו – הרשמו לקבלת עדכונים

חוויה של בריאות,
איכות וטעמים
מוצרים איכותיים במחירים משתלמים, ישירות מבית הבריאות או בשותפות עם מגדלים ויצרנים.
לחנות הבריאות
פודקאסטים שחשוב לשמוע לכל הפודקאסטים
msg לצ׳אט בוואטסאפ