זמן הכנה 50 דקות (ועוד 20-32 שעות להשריה והנבטה מראש)
מנות 4 סועדים
מרכיבים
250 גרם אורז בסמטי מלא
5 יח' בצלים גדולים, לבן או סגול מה שיש ברשותכם
2 יח' ראשי כרישה
5 גבעולי סלרי כולל העלים
3 צרורות כוסברה
1 ראש שום מפורק לשיניים
250 גרם שעועית מש
תבלינים יבשים:
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית הל
1 כפית כמון
הכנות מקדימות
השרייה של האורז בין 6-10 שעות.
השרייה של שעועית המש כ-8 שעות
הנבטה של שעועית המש כ-12 שעות ועד 24 שעות במזג אוויר קר.
הכנה
הכנה – אורז
נבשל את האורז ביחס של 2:3 אורז למים (יותר מים מאורז) על אש גבוהה
כאשר המים ירתחו ננמיך את האש ונבשל כ-35 דקות. לאחר מכן נכבה את האש.
להשאיר את הסיר עם מכסה סגור כ-15 דקות עד שהאורז ספג את כל המים.
שימו לב! במהלך הבישול חשוב להשאיר את הסיר מכוסה ולא לערבב עד כ-15 דקות לאחר שכיבינו את האש.
הכנה – ירקות למג'דרה
נחתוך את הבצל והכרישה לטבעות.
נקצוץ את הסלרי, הכוסברה והשום.
נרתיח מים בצד (בקומקום או בסיר), נדליק כירה על אש גבוהה ונשים עליה סיר בישול.
לאחר שהמים רתחו והסיר התחמם מעט נכניס את הבצל ונערבב מידי פעם בשביל שלא יישרף, כאשר הבצל מתחיל להיות שקוף נוסיף מעט מים רותחים שיכסו את הבצל.
נוסיף את התבלינים היבשים (קינמון, הל, כמון), את כרישה והסלרי. נערבב את תכולת הסיר, נכסה את הירקות במים ונבשל כ-5 דקות.
נוסיף את השום והכוסברה, נכסה את הירקות במים ונכסה את הסיר במכסה. זהו הציר שלנו לשעועית.
כאשר המים רתחו בסיר ננמיך טיפה את האש, נכניס את שעועית המאש ונבשל כ-20 דקות.
ברגע שהשעועית התרככה נכבה את האש נוסיף את הירקות והשעועית לאורז המבושל.
נחתוך את הירקות. לטבעות: את הבצל והשום. לקוביות: את הגזר, הסלק, הקישוא והבטטה.
נרתיח מים בצד (בקומקום או בסיר), נדליק כירה ונשים עליה סיר בישול.
נכניס את הבצל לסיר ונערבב מידי פעם בשביל שלא יישרף, כאשר הבצל מתחיל להיות שקוף נוסיף מעט מים רותחים שיכסו את הבצל.
נוסיף את התבלינים היבשים, את הירקות הקשים: הגזר, והסלק ונערבב.
נכסה את הירקות במים ונבשל כ-15 דקות.
נוסיף את הקישוא והבטטה הסגולה ונבשל עוד 10 דקות על אש בינונית-גבוהה.
בתיאבון ולבריאות!
נופש בריאות - חוויה בתנאים אידיאליים לריפוי
תזונה בריאה, תנועה ורוח חיים יוצרים שינוי בריאותי מהיר. חוויה מיוחדת, באווירה מרגיעה המאפשרת תהליכי ניקוי והתחדשות פיזיים ונפשיים.