Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
חנות הבריאות

רשימת ירקות

עגבנייה, מלפפון, פלפל, חציל, קישוא, דלעת, גזר, בצל, שום, תפוח אדמה, כרוב, כרובית, ברוקולי, כרישה, אספרגוס, צנון, צנונית, פטריות, סלק, תרד, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בזיליקום, רוקט, חסה, ארטישוק, במיה, לפת, קולורבי, שעועית ירוקה, אפונה, תירס, חומוס, עדשים, כרוב ניצנים, גרגר נחלים, עלי סלק, בצל ירוק, נבטים, ג'ינג'ר, כורכום.

רשימת ירקות ירוקים

חסה, תרד, רוקט, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בזיליקום, ברוקולי, כרוב, כרובית, כרוב ניצנים, קולורבי, אספרגוס, ארטישוק, שעועית ירוקה, אפונה, נבטים, גרגר נחלים, עלי סלק, בצל ירוק.

רשימת פירות

תפוח, אגס, בננה, תפוז, קלמנטינה, לימון, אשכולית, פומלה, מנגו, אבטיח, מלון, ענבים, שזיף, אפרסק, נקטרינה, משמש, דובדבן, תות שדה, אננס, קיווי, פפאיה, רימון, תמר, גויאבה, פטל, אוכמניות, פסיפלורה, סברס, ליצ'י, קרמבולה, פיטאיה (פרי הדרקון), פפאיה, פיג'ויה, קומקווט.

רשימת פירות לפי א' ב'

אבטיח, אבוקדו, אגס, אננס, אפרסמון, אפרסק, אתרוג, אשכולית, בננה, גויאבה, גרנדילה, דובדבן, הדרקון (פיטאיה), זית, לימון, ליצ'י, ליים, מלון, מנגו, משמש, נקטרינה, סברס, ענבים, עוזרר, פיטאיה, פיטנגו, פטל, פפאיה, פסיפלורה, פומלה, פיג'ויה, פומלית, קרמבולה, קומקווט, רימון, שזיף, תאנה, תות שדה, תפוח, תפוז, תמר.

פירות הדר

תפוז, קלמנטינה, לימון, אשכולית, פומלה, מנדרינה, קומקווט, לימון מתוק, אתרוג, פינגר ליים.

פירות קיץ

  • אבטיח
  • מלון
  • מנגו
  • ענבים
  • נקטרינה
  • אפרסק
  • משמש
  • שזיף
  • ליצ'י
  • תאנה
  • סברס (צבר)
  • דובדבן

פירות חורף

  • תפוז
  • קלמנטינה
  • לימון
  • אשכולית
  • פומלה
  • קומקווט
  • אפרסמון
  • קיווי
  • תות שדה
  • גויאבה
  • אבוקדו

היתרונות הבריאותיים של פירות וירקות: מבט על בריאות טבעית

פירות וירקות הם חלק בלתי נפרד מתזונה מאוזנת ובריאה. מנקודת מבט של בריאות טבעית, הם מהווים מקור חיוני לחומרים תזונתיים המשפיעים באופן ישיר על תפקוד הגוף ובריאותו. הם מוסיפים ערך תזונתי ייחודי שאינו קיים באגוזים, גרעינים, קטניות ודגנים, וחשוב להבין כיצד הם תורמים לבריאות הכללית.

  1. עושר בויטמינים ומינרלים: פירות וירקות עשירים במגוון רחב של ויטמינים ומינרלים החיוניים לגוף. ויטמין C, המצוי בפירות הדר כמו תפוזים ולימונים, מחזק את מערכת החיסון ומסייע בספיגת ברזל. ויטמין A, הנמצא בגזר ובתרד, חשוב לראייה ולבריאות העור. מינרלים כמו אשלגן (בננות, תפוחי אדמה) תומכים בתפקוד הלב ומערכת העצבים. בעוד שאגוזים וקטניות מכילים גם הם מינרלים, הפירות והירקות מציעים מגוון רחב ומאוזן יותר.
  2. נוגדי חמצון ופיטוכימיקלים: פירות וירקות מכילים נוגדי חמצון חזקים כמו פוליפנולים, קרטנואידים ופלבנואידים. חומרים אלו מסייעים בהגנה על התאים מפני נזק חמצוני, מפחיתים דלקות ומקטינים את הסיכון למחלות כרוניות כמו סרטן ומחלות לב. פיטוכימיקלים ייחודיים, כמו ליקופן בעגבניות ואנתוציאנינים בפירות יער, אינם מצויים בקבוצות מזון אחרות באותה מידה.
  3. סיבים תזונתיים: הסיבים שבפירות וירקות מסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול, תורמים לתחושת שובע ומווסתים את רמות הסוכר בדם. הסיבים המסיסים והבלתי מסיסים שבפירות וירקות פועלים יחד כדי לשמור על בריאות המעיים. קטניות ודגנים מכילים גם הם סיבים, אך ההרכב והזמינות הביולוגית שלהם שונים.
  4. הידרציה: תכולת המים הגבוהה בפירות וירקות, כמו מלפפונים ואבטיחים, תורמת להידרציה של הגוף. מים אלו מכילים גם אלקטרוליטים המסייעים בשמירה על מאזן הנוזלים והתפקוד התאי. אגוזים וגרעינים, לעומת זאת, דלים במים ואינם תורמים להידרציה.
  5. ערך קלורי נמוך: רוב הפירות והירקות הם דלי קלוריות ושומנים, מה שמאפשר לצרוך מהם כמויות גדולות בלי להגדיל משמעותית את צריכת הקלוריות היומית. זה מסייע בשמירה על משקל גוף תקין ובמניעת השמנת יתר. אגוזים וגרעינים, אף שהם בריאים, עשירים בקלוריות ובשומנים.
  6. חומצות אורגניות: פירות רבים מכילים חומצות אורגניות כמו חומצה ציטרית (לימונים, תפוזים) וחומצה מאלית (תפוחים), המסייעות בתהליך העיכול, בספיגת מינרלים ובהגנה מפני חיידקים מזיקים. חומרים אלו אינם נפוצים באגוזים, גרעינים וקטניות.
  7. פיטוכימיקלים ייחודיים: פירות וירקות מכילים חומרים פעילים ביולוגית שאינם מצויים במזונות אחרים. לדוגמה, סולפוראפן בברוקולי ידוע בתכונותיו נוגדות הסרטן. חומרים אלו תורמים לבריאות בדרכים שאינן מתאפשרות באמצעות צריכת אגוזים, גרעינים, קטניות ודגנים בלבד.

שילוב פירות וירקות בתזונה היומית הוא מפתח לבריאות טובה ולמניעת מחלות. הם מספקים חומרים תזונתיים ונוגדי חמצון ייחודיים, תומכים במערכת החיסון, משפרים את תפקוד מערכת העיכול ותורמים להידרציה. בעוד שאגוזים, גרעינים, קטניות ודגנים הם חלק חשוב מתזונה מאוזנת, הפירות והירקות מוסיפים ערך תזונתי שאינו ניתן להחלפה. לכן, מומלץ לשלב מגוון רחב של פירות וירקות בתפריט היומי כדי ליהנות מיתרונותיהם הבריאותיים המלאים.

פירות וירקות בתפריט של בית הבריאות

בבית הבריאות, פירות וירקות תופסים מקום מרכזי בתפריט, שכן הם מקור מצוין לתזונה מאוזנת ובריאה. הצריכה היומית שלהם חיונית לשיפור הבריאות הכללית, חיזוק מערכת החיסון ותמיכה בתהליכי ריפוי טבעיים.

פירות בתפריט

פירות נבחרים בקפידה כדי להבטיח גיוון ועושר תזונתי. אנחנו כוללים פירות טריים ועונתי, כמו תפוחים, תותים, בננות ואפרסקים, שמספקים ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון.

יתרונות:

  • סיבים תזונתיים: תומכים בעיכול ובריאות מערכת העיכול.
  • נוגדי חמצון: מסייעים במלחמה נגד חמצון ומפחיתים דלקות.
  • ויטמינים: תורמים לשיפור בריאות העור, החיסון והאנרגיה הכללית.

ירקות בתפריט

ירקות מהווים מרכיב חיוני בתפריט, ומספקים מגוון רחב של ערכים תזונתיים. אנו מקפידים על הכללת ירקות כמו ברוקולי, תרד, גזר, ושום, אשר עשירים בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים.

יתרונות:

  • הפחתת דלקת: ירקות כמו שום וברוקולי תומכים בהפחתת דלקת בגוף.
  • תמיכה במערכת הלב: ירקות ירוקים כמו קייל ואספרגוס מסייעים בשיפור הבריאות הקרדיווסקולרית.
  • חיזוק המערכת החיסונית: עשירים במזינים התומכים במערכת החיסון.

ירקות ירוקים בתפריט

ירקות ירוקים הם בעלי ערך תזונתי גבוה במיוחד. אנו כוללים במנות שלנו ירקות כמו קייל, מנגולד, חסה ופטרוזיליה, המציעים יתרונות בריאותיים רבים.

יתרונות:

  • מינרלים חיוניים: כמו ברזל ומגנזיום, חשובים לתפקוד תקין של הגוף.
  • נוגדי חמצון: מגנים על התאים מפני נזקי חמצון.
  • סיבים: מסייעים בשיפור העיכול ומסייעים בשמירה על משקל גוף תקין.

בבית הבריאות, אנו מדגישים את החשיבות של פירות וירקות כחלק מתפריט בריא, ובייחוד את התרומה המיוחדת של ירקות ירוקים. המנות שלנו מעוצבות כך שיספקו את הערכים התזונתיים הנדרשים, יגביהו את איכות החיים ויתמכו בתהליכי הריפוי הטבעיים של הגוף.

msg לצ׳אט WA