תוכלו לפנות אלינו בכל נושא!
אנחנו כאן בשבילכם! השאירו פרטים לייעוץ אישי ובדיקת התאמה לתוכניות הבריאות שלנו
אלירן דה-מאיו » דף הבית > תזונה נכונה > עשב חיטה | מיץ עשב חיטה | מיץ נבט חיטה | מסוכן | יתרונות | סגולות | אבקה
עשב חיטה הוא סוג של דשא צעיר מצמח החיטה, הידוע מדעית בשם Triticum aestivum. מאמינים שמקורו במזרח התיכון, ולאחר מכן התפשט לחלקים אחרים של העולם, כולל אירופה, אסיה וצפון אמריקה.
השימוש הראשוני בעשב חיטה כמזון בריאות תועד בשנות ה-30, כאשר הכימאי האמריקני ד”ר צ’ארלס שנבל החל לקדם אותו כתוסף תזונה. מאז, הוא צבר פופולריות כמזון-על בשל טענות לערך תזונתי ייחודי, הכולל ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, כלורופיל ואנזימים.
עשב חיטה נצרך לרוב בצורה של מיץ טרי, קפוא או אבקה מיובשת.
מאמינים שיש לו יתרונות בריאותיים רבים עבור מערכת העיכול, החיסון, הפחתת דלקתיות ושיפור האנרגיה.
אין כל ראיות מדעיות התומכות בטענות אלו.
אן ויגמור אינה זו שהמציאה את השיטה לסחיטת מיץ מעשב החיטה, אך היא זו שהביאה את הבשורה לרבים שלא שמעו עליה קודם לכן.
אן ויגמור הייתה מטפלת הוליסטית שהכירה בסגולותיו של מיץ עשב החיטה על ידי סבתה הליטאית שחלתה והבריאה לטענתה בזכות השימוש בו.
אן ויגמור החלה להשתמש בו במכון הבריאות היפוקרטס שאותו ייסדה בשנות ה-60, שם קידמה את השימוש במיץ עשב חיטה כחלק מתפריט התזונה היומי. במכון היפוקרטס אן ויגמור פיתחה שיטות לגידול כמויות מסחריות וטריות במשך כל השנה של עשב החיטה ובמקביל פותחו מסחטות מיץ המנצלות באופן מיטבי את העשב לצורך סחיטת המיץ.
במצפה אלומות העתיקו את שיטתה של אן ויגמור וכחלק ממנה גם ממליצים על צריכת מיץ עשב חיטה טרי מדי בוקר ואחה”צ. על אף שאין כל עדויות ותוקף מדעי לצריכת מיץ עשב החיטה, אין כל מניעה מצד משרד הבריאות לעודד שתייה של מיצים ירוקים אלו, זאת על אף שבשנים האחרונות מתועדים מקרים של תגובות אלרגיות וסכנות בריאותיות אשר יפורטו בהמשך.
בעוד שבני אדם מעולם לא תועדו צורכים דשא או עשבים כמו עשב חיטה כחלק מתזונתם, עשב החיטה נחשב באסכולות מסוימות כמזון על.
מיץ עשב חיטה נחשב למזון המשמש כתוסף תזונה המספק מגוון יתרונות בריאותיים. מיץ עשב חיטה עשיר במגוון של חומרים צמחיים סטנדרטיים כמו ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו ואנזימים, אשר באף אחד מהמחקרים שבוצעו לא נמצאו חומצות אמינו, ויטמינים, מינרלים או מרכיבים שאינם זמינים ממזונות צמחיים המיועדים למאכל ושאינם גורמים לדחייה.
שיפור העיכול: מאמינים כי מיץ עשב חיטה מסייע לעיכול על ידי שיפור האיזון של חיידקי המעיים והפחתת הדלקתיות במערכת העיכול.
חיזוק המערכת החיסונית: מיץ עשב חיטה עשיר בנוגדי חמצון, שנחשבים למגנים מפני עקה חמצונית ומגינים על הגוף מפני דלקתיות ועומס חיסוני.
הגברת האנרגיה: יש המאמינים שצריכת מיץ עשב חיטה יכולה להגביר את רמות האנרגיה ולהפחית עייפות, אם כי טענה זו הופרכה בכל המחקרים שבוצעו בנושא.
יש אפילו שמגדילים וטוענים שיש במיץ עשב החיטה ויטמין B12, תכונות מרפאות סרטן ועוד תכונות כאלו ואחרות אשר מעולם לא תועדו מדעית ואין להן כל תוקף במציאות.
מיץ נבט ועשב החיטה ידוע כבעל טעם לא נעים עבור 85% מהאנשים שטועמים אותו לראשונה. אני באופן אישי ראיתי אלפי אנשים טועמים מיץ זה בפעם הראשונה במסגרת הדרכה שביצעתי במשך 6 שנים מלאות במצפה אלומות. במסגרת אחריותי הייתי עד למחזה מצער שבו רבים הקיאו או חשו בחילה וכאב ראש לאחר צריכת המיץ ואפילו רק מעצם הכניסה לחדר שבו נסחט המיץ מבלי שאפילו טעמו ממנו.
בעוד למיץ עשב החיטה מיוחסים יתרונות מסוימים, לדעתי האישית החסרונות שלו עולים על היתרונות בהרבה. תסמינים אלו שבאסכולות מסוימות נחשבים לתסמיני ניקוי הם בעצם תגובה חיסונית שלילית מצד הגוף הנרתע ומבקש למנוע את צריכת הנוזל הירוק, המרוכז והמעורר בחילה ורצון להקיא אצל רוב האנשים.
במקרים שמופיעות בחילות והקאות מומלץ להמנע לחלוטין מהמשך הצריכה של המיץ.
מיץ עשב חיטה עלול לגרום לבחילות והקאות אצל אנשים מסוימים בשל טעמו החזק והשפעותיו המגרות בעוצמה רבה על מערכת העיכול.
הבחילות וההקאות עשויות להיות תוצאה של תגובה אלרגית לעשב חיטה או רגישות לחומרים מסוימים המתקבלים בריכוז גבוה בצורת מיץ שמקורו בעשב.
כאבי הראש והעייפות לאחר שתיית המיץ אינם תסמיני ניקוי של רעלים ישנים, אלא תגובת ניקוי והתנגדות לזיהוי חומרים הנחשבים לרעילים ומסוכנים בעשב החיטה מצד מערכות האבחון והזיהוי של הגוף.
תסמינים אלו אינם נחשבים למסכני חיים, אך הם בהחלט מהווים אזהרה וסיבה לשקול היטב את צריכת מיץ עשב החיטה על חשבון מזונות אמיתיים ומזינים. מניסיוני של עשרות שנים עם אלפי אנשים לא מצאתי סיבה אחת ויחידה להמליץ על מיץ עשב חיטה בזמן שיש אפשרויות טובות וללא כל התגובות והתסמינים השליליים המיוחסים לעשב החיטה.
אנשים מסוימים עשויים להיות אלרגיים לחיטה או לעשבים אחרים ועלולים לחוות תגובה אלרגית בעת צריכת מיץ עשב חיטה.
מיץ עשב חיטה עשיר בסיבים ועלול להיות קשה לעיכול, במיוחד אם הוא נצרך בכמויות גדולות או על קיבה ריקה. זה יכול לגרום לאי נוחות במערכת העיכול, כגון בחילות, הקאות ושלשולים. מסיבה זו סוחטים ממנו מיץ אשר הופך את החומרים שבו למרוכזים ונספגים במהירות גבוהה, מה שיוצר גירוי עז במערכת העיכול, מה שעשוי לעודד הפרעות עיכול שונות.
אנשים רבים חווים שלשול לאחר צריכת מיץ עשב החיטה.
נהוג להמנע לחלוטין משתיית מיץ עשב החיטה ומיצים ירוקים אחרים עקב תכולת מרכיבים שעשויים לפגוע בתרופות לדילול דם ותרופות כימותרפיות.
מכון הבריאות היפוקרטס – פלורידה, ארה”ב
מכון בריאות אופטימום – סן דייגו ואוסטין, ארה”ב
המכון לבריאות טבעית אן ויגמור – פורטו ריקו
Creative Health Institute – מישיגן, ארה”ב
נווה מדבר של ריפוי – אריזונה, ארה”ב
מכון גרסון – קליפורניה, ארה”ב
קליניק סנט גיאורג – גרמניה
Centro de Terapia Gerson – מקסיקו
בוכינגר וילהלמי – גרמניה וספרד
The LifeCo – טורקיה ותאילנד
מרכזי בריאות אלו עשויים להציע מיץ עשב חיטה כחלק מתוכנית בריאות רחבה יותר הכוללת שינויים תזונתיים ואורח חיים אחרים, כגון תזונה צמחית, פעילות גופנית וטכניקות להפחתת מתחים. רבים עלולים להסיק בטעות שההשפעה המרפאה במרכזים אלו נעוצה במיץ עשב החיטה, על אף שההשפעה ברובה נובעת מהתכנית השלמה וגם אלו שאינם צורכים את מיץ עשב החיטה מקבלים ערך רב.
אבקת עשב חיטה מיוצרת על ידי ייבוש עשב חיטה טרי, והיא משמשת לרוב כתוסף תזונה בשל ריכוז חומרים גבוה.
בעוד שאבקת עשב חיטה ומיץ עשב חיטה טרי מכילים חומרים דומים, קיימים הבדלים מסוימים שהמאמינים בעשב החיטה מעניקים להם חשיבת רבה.
מיץ עשב חיטה טרי נחשב בדרך כלל לחזק יותר ועשוי להכיל רמות גבוהות יותר של אנזימים וכלורופיל, שבאופן חלקי עד מלא מתפרקים במהלך תהליך הייבוש וטחינת האבקה.
עם זאת, אבקת עשב חיטה יכולה להיות דרך נוחה וחסכונית להשיג את היתרונות המיוחסים לעשב החיטה, בעלת חיי מדף ארוכים יותר מאשר מיץ עשב חיטה טרי.
האיכות והתכולה התזונתית של אבקת עשב חיטה יכולים להשתנות בהתאם למקור ולשיטות העיבוד בהן נעשה שימוש.
מיץ עשב חיטה קפוא עשוי להיות בעל תכונות דומות למיץ עשב חיטה טרי, למרות שחלק מהרכיבים התזונתיים עלולים להתפרק בתהליך ההקפאה וההפשרה.
מיץ עשב חיטה קפוא מספק הרבה מאותם רכיבים תזונתיים שמצויים במיץ טרי ומשמש בדרך נוחה להשיג את היתרונות המיוחסים לעשב החיטה מבלי שנדרשת סחיטה עצמית בבית.
כדי לשמור על היתרונות של המיץ הקפוא, יש לאחסן אותו בכלי אטום בואקום כדי למנוע התחמצנות ולהפשיר לאט במקרר כדי למנוע איבוד של חומרים מזינים.
בעוד שלמיץ עשב חיטה קפוא אין בדיוק את אותן תכונות כמו מיץ עשב חיטה טרי, הוא עדיין יכול לספק הרבה מאותם יתרונות תזונתיים ועשוי להיות אופציה מעשית ונוחה למי שרוצה לשלב מיץ עשב חיטה בתזונה
הישארו מעודכנים עם התכנים החדשים שלנו – הרשמו לקבלת עדכונים
סקרנים לשמוע עוד על בית הבריאות? על התכניות והניסיון שאנו מציעים? האם תרצו לקבל עדכונים כשאנו מפרסמים תכנים חדשים?