אלירן דה-מאיו » דף הבית > חקלאות אורגנית >
מכורים ונהנים מריח האדמה לאחר הגשם? אתם נושמים חיידקים ותוצריהם.
מחקר שהתפרסם בכתב העת Science אישר את תיאוריית הביו-משקעים, שבה נמצא לראשונה הקשר שבין חיידקים לבין גשם. רעיון זה הוצע לראשונה לפני 25 שנה ע”י דיוויד סנדס, אז התקבל בזלזול בקהילת המדענים.
מסביב לחיידקים נוצרים גבישי קרח זעירים, שמושכים אליהם טיפות מים נוספות והולכים וגדלים כל העת. כאשר הם נהפכים לכבדים מדי, הם נופלים לקרקע בצורת גשם. החיידקים ששורדים את התהליך ונופלים על צמחים יוצרים מושבות, ואלו נסחפות על-ידי הרוח ומוחזרות לאטמוספירה.
יצירת גבישי הקרח בעננים נחוצה לנפילת שלג ורוב משקעי הגשם. חלקיקים ביולוגיים כמו חיידקים יכולים ליצור קרח בטמפרטורות גבוהות יותר בהשוואה לחלקיקי אבק ופיח.
נבחנות אפשרויות ליצירת אתרי גידול לחיידקים באזורים צחיחים, כדי לזרז ירידת גשמים. הגשמים מכילים את אותם חיידקים שמחזירים אותם לקרקע ומעודדים את המחזור הבא.
הריח האופייני מכונה גאוסמין (Geosmin), והריכוז שלו באוויר יכול להגיע לאחד למאה ביליון. ניתן לחפש Geosmin Perfume ולגלות תעשייה שלמה של בשמים המבוססים על הריח האהוב של הגשם.
מעבר לשכבת האדמה העליונה מסתתר עולם עשיר של קהילות מיקרואורגניזמים. עולם זה משפיע על הדרך שבה אנו מבינים את המערכות האקולוגיות, וייתכן שהוא עשוי לעזור לשימור האקלים האופטימלי לקיומם של בני אדם.
בברכת קשתות מכופלות ועננים מרובים בעונתם,
אלירן
הישארו מעודכנים עם התכנים החדשים שלנו – הרשמו לקבלת עדכונים